HUZURLU BİR KENT EREĞLİ

HUZURLU BİR KENT EREĞLİ
gundemeregli.com- Ereğli ilçesi Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, ilçenin asayiş ve güvenlik bakımında huzurlu bir kent statüsünde olduğunu söyledi.
Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, düzenlenen kahvaltı toplantıda ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. İlçedeki asayiş olayları ve yapılan çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Koçak, ilçenin huzurlu bir kent statüsünde olduğunu söyledi. Polisevi´nde düzenlenen Kdz. Ereğli Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Bal&[#]8217;ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Koçak, Daha önceki yıllarda ilçemizde meydana gelen hırsızlık olayları arkadaşlarımızın titiz çalışmaları sonucun da aydınlatıldı. Hırsızlık olaylarına karışanlar ise yakalanarak ceza evine gönderildi. Ama bunun gibi ilçede yaşanan münferit hırsızlık olayları var. O kadar da çok önemli değil, ama bu konular üzerinde tabi ki titizlikle duruyoruz. İlçemizde dört trafik ekibimiz var. Onlar gün boyu aralıksız olarak şehrin yoğun trafiğinden dolayı parklara müdahale ediyor. Bizi en çok etkileyen ikinci sıra parklar. Dört ekibimiz sürekli olarak onlarla ilgileniyor. Bu ekiplerden ikisi gece 24.00´a kadar çalışıyor, diğeri de sabah 06.00&[#]8217;ya kadar çalışıyor. Bu sayede trafik yönünden de büyük bir sıkıntımız yok. Bunu yanı sıra personel sayımız 186&[#]8217;dır. Mevcut sayımızla işler oldukça iyi yürüyor. Herhangi bir olumsuzluk yok. Emniyet Müdürlüğü kentlerde meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili, sürekli olarak değerlendirmeler yapıyor. Buna göre ilimiz ve ilçemiz huzurlu kent statüsünde. O yüzden mevcut personelin artırımı konusunda herhangi bir şey olacağını zannetmiyorum&[#]8221; dedi.
Kavşak olarak kullanılan geçiş yollarının trafiğe kapatılmasının, araç trafiği üzerinde etkilerini de değerlendiren Koçak, Yollar kapatılmadan önce, mesela Çetin Apatay Bulvarı´ndan bağlık istikametine veya bağlık istikametinden Çetin Apatay&[#]8217;a yapılan geçişlerde o iki kavşak trafiğin can damarıymış, Bunu kapatıldıktan sonra anladık. Uğur Mumcu ve Çetin Apatay&[#]8217;daki yerlerin kapatılması Devrek Yol Ayrımı&[#]8217;nda trafik yükünün artmasına neden oldu. Çözüm için ne yapılması gerekir konusunda netice alamadık.İdare mahkemesinin kararına göre orası açılacak. Ama mahkeme sonucundaki kararın nasıl olduğunu bilemiyoruz. Ama kararın sonucunda açılırsa trafik rahatlayacaktır. Çünkü bir gerçek var ki, oraların kapatılması özellikle Devrek kavşağında yoğunluk arttı. Şehirde insanımızın her yere aracıyla gitme gibi bir yaklaşımı var. Aslında şehrin belirli noktalarına araçlarını bırakıp ihtiyaçlarını yürüyerek karşılasa problem ortadan kalkacak. Nerede yeni bir yol açılırsa insanlar araçlarını bırakıp işlerini halletmeye çalışıyor. Bunları sürekli uyararak çözmeye çalışıyoruz. Biraz da vatandaş duyarlı olacak. Haber merkezimiz yüzlerce telefon görüşmesi yaparak araçların kaldırılması için sürücülere ulaşıyor. Yapılan ikazlar maalesef yerine ulaşmıyor&[#]8221; diye konuştu. İlçede kurulması planlanan MOBESE sistemi çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Koçak şunları söyledi:
&[#]8220;MOBESE sistemi ile ilgili AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Emniyet Genel Müdürümüzle MOBESE sisteminin kurulmasına yönelik ödenek çıkartılması konusunda görüşmelerde bulunmuş. İlgililer MOBESE kurulması için ilçemize öncelik tanıyacaklarını ve ödenek çıkarılmasında yardımcı olacaklarını belirtmişler. Vekilimiz yılın ikinci döneminde ödenek gelmesi için çaba harcıyor. Kendisine bu çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah MOBESE konusunu vekilimiz halledecek. Genel müdürlüğün söylemiş olduğu, planlamamızın öne alınacağı şeklinde. Bu yıl olma ihtimali yüksek. İlk etapta genel müdürlük bir ödenek tahsis ediyor. Bu sene olma ihtimali çok yüksek. Bu sene umduğumuz bütçe 1 milyon 200 bin lira. Genel müdürlük muhtemelen bunun 600-700 bin liralık kısmını verecek. Kalan kısmını yerel olanaklarla sağlamaya çalışacağız. Ereğli&[#]8217;nin bunu sağlayacak altyapısı var.&[#]8221; Yeni ilçe Emniyet Müdürlüğü binası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:
&[#]8221;İlçe Emniyet Müdürlüğü binası için yer arayışı içerisindeyiz. Ortalama bin bin 500 metrekarelik uygun bir arazi bulursak 3-4 katlı bir polis merkezi yapacağız. Asayiş birimi ve polis merkezlerini oraya toplayacağız, resmi ekiplerimiz orada olacak. Şehrin her tarafına oradan dağılım olacak, ekiplerin koordinasyonu da oradan yapılacak. Öyle bir düşüncemiz var. Polis merkezlerini kapatıp tek merkezde toplayacağız.2010 yılı Türkiye genelinde polis merkezleri yılı olarak ilan edilmişti. Türkiye&[#]8217;deki tüm polis merkezleri tek tek elden geçirildi, yapılan çalışmalar neticesinde en iyi hizmet nasıl verilebilir düşüncesiyle, polis merkezlerinin standart dışı olanlarının kapatılması, sayılarının azaltılması yönünde karar verildi. Çünkü bir polis merkezi günlük faaliyetini sürdürürken, bir tane çevre koruma nöbetçisi ve bir tane de karakol nöbetçisi bulunması gerekiyor. Doğal olarak ilçemizde üç polis merkezimiz var. Üç polis merkezi demek üç çevre koruma, üç de karakol nöbetçisi olarak altı kişi ediyor. Üç vardiya diye düşündüğünüzde ise 18 kişi ediyor. 18 kişi asayiş olaylarından soyutlanmış oluyor. Bunu teke indirdiğiniz zaman bu sadece bire inecek, bir çevre koruma, bir polis merkezi nöbetçisi olacak. Doğal olarak dışarıda ekip sayımızı arttırmış ve personelimizi daha verimli kullanmış olacağız.Yerleşim yeri içerisinde herhangi bir yer olabilir. Merkeze ne kadar yakın olursa o kadar iyi bizim için. Emniyet genel müdürümüzün bize talimatı vardı. Böyle bir yer bulun hemen inşaatına başlayalım diye. Fakat Ereğli&[#]8217;de durum malum, bin metrekarelik bir alan bulmak kolay değil. Zaten emniyet müdürümüz de, yeni binanın yapılıp daha iyi verilmesi konusunda hassas. Sürekli talimat veriyor yer bulun yeni bir hizmet binası yapalım diye. İstediğimiz yerler özellikle merkezi bölgeler, bağlık mahallesi, muammer Aksoy caddesi, kepez istikameti olabilir.&[#]8221;
Ülkede internet yolu ile işlenen suçlarla ilgili bilgiler veren Koçak, &[#]8220;Cep telefonları, internet ile ilgili suçları Ankara&[#]8217;da bilişim suçları merkezimiz yapıyor. Bu konuda fazla bilgimiz yok. Ancak onların verdiği talimatları yerine getiriyoruz. Biz teknolojiyi ne kadar kullanırsa, teknolojinin üzerinden yapılan suistimaller de artıyor. Son bir bir buçuk yıl içinde Ereğli´de çok vatandaşımız mağdur oldu. Maalesef bunlar devam ediyor. Vatandaşlarımız da bunlara inanıyor, ciddi rakamlar havale ediyorlar. Bunlardan ikisini vatandaşımıza iade ettirdik. Yaklaşık iki ay önce bir vatandaşımızın 52 bin lirası gitmişti, bir ay önce de 6 bin liralık bir para söz konusu oldu. Bunları iade ettirdik. Kısa süre içinde öğrendiğimiz için şahsa ödeme yapılmadan ilgili banka şubelerine ulaştık ve şahısları yakalattık. Tabii bunların kısa süre içinde olması gerekiyor.Halen vatandaşlarımız bu tür telefonlar geldiğinde itibar ediyor. Şunu bilmeleri lazım. Polis hiçbir zaman telefonla para istemez. Bu mantıkla hareket edilmesi gerekir&[#]8221; dedi. Emniyet ve basın ilişkileri ile ilgili görüşlerini dile getiren Koçak, sözlerini şöyle tamamladı:
İlçede 20 aydan beri görev yapıyorum. Bu görev süresince basınla ilişkilerimiz çok iyi oldu. Tabi ki ilk başlarda bizi üzen hadiseler oldu. Ama bu daha sonra ortadan kalktı. Kısa sürede basını tanıma fırsatını buldum. Şu anda ise ilişkilerimiz çok güzel.&[#]8221;
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER