İkinci el otomobile 10 bin km garantisi!

İkinci el otomobile 10 bin km garantisi!

İkinci el otomobile 10 bin km garantisi!

Hükümet, ikinci el konut satışı ve kiralamasında komisyon oranlarına standart getirecek. Her önüne gelen emlakçı ve galerici olamayacak. Vatandaş ikinci elde 10 bin kilometre garantisi isteyebilecek. Piyasa disipline edilecek.

 Hükümet, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ikinci el konut ve otomobil satışında devrim yapıyor. Hem konut hem de ikinci el araç satışında vatandaşın cebine, yaşamına yansıyacak reform paketinin birinci ayağı Başbakanlıka sunuldu. Kiralama ve satışlarda komisyon oranlarına standart gelirken, artık önüne gelen emlakçılık yapamayacak. İkince el satışta imar, zemin etüdü, bina yaşı başta olmak üzere konutun künyesi çıkarılacak, komisyoncu- mal sahibi arasındaki sözleşmeler netleştirilecek. Sabahta yer alan habere göre taşınmaz ticareti bilgi sistemi oluşturulacak. Sahibinden değil de ticaretini yapanlara elektronik ortama kayıt zorunluluğu getirilecek. İkinci el otomobilde de her önüne gelen galericilik ya da alım-satım yapamayacak. Galerici ve emlakçılar sorumluluk üstlenecek. Vatandaş ikinci elde 10 bin kilometre garanti isteyebilecek.

PİYASA DİSİPLİNE OLACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, reform paketinin ayrıntılarını açıkladı. İkinci el piyasasını disipline etme adına önemli bir adım atacaklarını belirten Tüfenkci, İkinci el otomotiv yönetmeliğini tamamladık. Başbakanlıkta, inceleniyor. Emlak taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı da hazırlandı. Her önüne gelen bakkal, manav ve öğretmenin emlakçılık yapmasını istemiyoruz. Sektörde güvenli bir ortamın oluşmasını istiyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER