İKTİDARI SUÇLAMAK İSTEMİYORUM

İKTİDARI SUÇLAMAK İSTEMİYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak´ta yıkılan köprüyle ilgili ihmal iddialarını değerlendirerek, Ben doğrudan iktidarı suçlamak istemiyorum dedi.
Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde yıkılan köprüyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kılıçdaroğlu, Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre ve Zonguldak AFAD Müdürü Ahmet Güngör tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu´na köprüdeki incelemelerde eşlik eden AFAD Müdürü Ahmet Güngör, köprünün durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra köprünün alt kısmına geçerek, incelemelerini sürdürdü.
Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere de basın açıklaması yaptı. Bir süre gazetecilerin hazırlanması için bekleyen Kılıçdaroğlu, cenazesi bulunarak defin edilen Meryem Başören´e rahmet diledi. Kılıçdaroğlu, Başören´in ailesine ise başsağlığı diledi.
Büyük Filyos Projesi kapsamında Filyos Irmağı´nın ıslah edilmesini isteyen Kılıççaroğlu, Bu Filyos projesinin ele alınıp, nehrin ıslah edilmesi lazım. 11 milyon liralık bir yatırım söz konusu, 5 milyon liralık ödenek ayrılmış. Bu ödenekle ıslah mümkün değil. Büyük Filyos projesinde ele alınıp, yapılır, umarım ders olur. 5 yurttaşımızın da kayboldukları ayrıca yetkililer tarafından ifade edildi. İhmal iddiaları ile ilgili bilgi geldi ama, doğrudan siyasal iktidarı eleştirmek, ´görevlerini yapmadı´ gibi
eleştiri getirmek istemiyorum. Filyos Vadisi projesinin ele alınması, nehrin ıslah edilmesi lazım. Taşkınlar hemen hemen her yıl oluyor. Bu sefer felakete yol açtı. Yurttaşlarımızın hayatı söz konusu, onlar yaşamlarını yitirdiler. İnşallah ders olur. Kaynak aktarılır. Bir gazeteci arkadaşımızın, eleştirilerini dile getirdiğini de biliyoruz. Bu arkadaşımız da burada yaşıyor. Bir yerde risk varsa, riskin olmasını bekliyoruz, hayatını kaybetmesini bekliyoruz. Ondan sonra önlem alıyoruz. Uygar ülkeler ise risk
doğmadan önlem alır. Buradaki tabloda bunun benzeri. Buradaki insanlar da dile getirdiler, önlem alınması için ama önlem alınmadı. Umarım bu son bir ders olur diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER