İLK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINA GİRDİ

İLK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINA GİRDİ

Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi  toplantısı yapıldı, ilk 500 sanayi kuruluşu içine giren Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu’na teşekkür belgesi verildi

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yönetim kurulu üyeleri Akın Tatoğlu, Engin Mehmet Özertan, Muammer Yeşilusta ve OSB müdürü Övünç Pehlivanoğlu'nun katılımı ile yapıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, toplantı öncesinde ülkemizin ilk 500 sanayi kuruluşu içerisine girmeyi başaran Tat Metal yönetim kurulu başkanı, iş insanı Akın Tatoğlu'nu ilimiz ve ülkemiz ekonomisine sağladığı katma değer ve istihdam nedeniyle kutladı, teşekkür belgesi takdim etti.

TAT METAL HAKKINDA

Tatmetal, Türkiye’nin lider yassı sac üreticilerinden biri olarak Tatçelik markası altında; sıcak haddelenmiş asitlenmiş, soğuk haddelenmiş, galvanizli ve boyalı yassı çelik üretimi gerçekleştiriyor. Hizmet verdiği sektörlerin başında; Taşıt Araçları, Dayanıklı Tüketim, İnşaat, Enerji ve Makine-Ekipman geliyor.

Tatmetal, 1.5 milyon tonu aşan kapasitesiyle; ticari, derin çekme, ekstra derin çekme çelikler, düşük alaşımlı yüksek mukavemetli HSLA çelikler, orta ve yüksek mukavemetli yapı çelikleri ve emayelik çelik gibi birçok farklı çelik kalitelerinde üretim yapıyor. Üretimlerinin yanı sıra, Çelik Servis Merkezleri’nde kullanıcının talep ve ihtiyaçları doğrultusunda; boy kesme, dilme, trapez ve oluk formlama işlemlerini gerçekleştiriyor.

Demir çelik sektöründe global bir oyuncu olarak 6 kıtada 70’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Şirket, Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi şirketi arasında 54. sırada yer alıyor. Öz sermayesi ile yaptığı yatırımların temelinde katma değerli ürün üretme hedefi olan Tatmetal, yenilikçi teknolojiler kullanıyor.

Kurulduğu günden bu yana ülke kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Tat Metal, çevresi ile yakından ilgileniyor ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

Tatmetal, Bölge halkının yanında olarak eğitim ve kültür için yeni olanaklar sağlamakta, istihdam yaratıyor. Şirket, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma ilkesiyle çevreye duyarlı yönetim anlayışını benimsiyor ve bu çerçevede çeşitli projeler üretiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER