İlk kez görücüye çıkıyor

‘Çekmene Can Veren Eller’ projesi kapsamında Sehpa Bezi görücüye çıkıyor.

İlk kez görücüye çıkıyor

Alaplı’da Hasanlı Köyü Merkez Mahallesi Kalkındırma Derneği’nin hazırladığı ve BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu, Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Alaplı Esnaf Odası’nın proje ortaklığı yaptığı, İçişleri Bakanlığının desteklediği projede yeni ürünler hazırlanıyor.

Proje, Çekmen Bezi kültürünü yaşatmak için İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire müdürlüğü sosyal proje desteği yarışmasına ‘Çekmene Can Veren Has Eller’ Projesi ile katılarak kabul olmuştu.

 ‘Çekmene Can Veren Has Eller’ projesinin amacı; yok olan değerlerin yeniden kazanılması, kadınların işgücü piyasasına katılımının yükseltilmesi ve kadın istihdamının arttırılmasıdır.

Üretimine yeni başlanan Sehpa Bezi ile ilgili Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan bilgiler verdi.

Tufan, ‘Havagül Orhan ile kızları Nurşen Karademir ve Şükran Keskin’in birlikte hazırladığı sehpa bezi için şuanda 11 tezgahta aktif olarak çalışıldığını’ ifade etti.

Çekmene Can Veren Has Eller projesi kapsamında Ankara’ya ziyarette bulunacaklarını belirten Muhtar Tufan, ‘’7 Mart’ta Ankara’ya giderek TBMM ziyaretlerde bulunacağız. Başbakan, İçişleri Bakanı, Meclis Başkanı başta olmak üzere Aile ve Politikalar Bakanına Sehpa Bezini hediye edeceğiz.’’ Dedi.

Zonguldak Milletvekilleri ile biraraya gelecek olan ekip, görüşmelerin ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER