İPLE İNİŞ GERÇEKLEŞTİ

İPLE İNİŞ GERÇEKLEŞTİ
Ereğli ilçesinde İtfaiye Müdürlüğü&[#]8217;nün Gönüllü itfaiyecileri taş duvardan iple iniş gösterisi yaptı
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü&[#]8217;nün 3. Grup Gönüllü İtfaiyecileri Müftü Mahallesindeki Meydanbaşı Göztepe Köprüsü yanındaki taş duvardan iple iniş gösterisi gerçekleştirdiler.
Arama- kurtarma faaliyetlerinin bir parçalı olan gösteri de senaryo gereği yaralı birinin sedyeye orantılı şekilde bağlanarak metrelerce yüksekten aşağı indirilmesi de canlandırıldı.

İtfaiye Müdürü ve Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Ateş başkanlığında gerçekleştirilen gösteride bayanların gösterdikleri performans büyük beğeni topladı. 15 metre yükseklikteki taş duvardan iple inen gönüllü itfaiye grubunda yer alan bayanlar, aylardır uygulamalı olarak eğitimlerden geçtiklerini ifade ettiler. İtfaiye Müdürü ve ERİDAK Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Ateş, &[#]8220;Gönüllü İtfaiyecilerimizle birlikte hem eğitim hem de spor amaçlı birçok faaliyetimiz bulunuyor. Arama kurtarma ve doğayla mücadele etmeyi öğreniyorlar. Eğitimlerimizi uygulamalı olarak gerçekleştiriyoruz ve bunları defalarca eğitimli ekibimizle birlikte tekrarlatıyoruz. 3. Grupta yer alan gönüllü itfaiyecilerimiz 15 metrelik taş duvarda iple inme gösterisini başarılı şekilde tamamladılar. Ayrıca gösteri gereği yaralı birine de yapılan ilk müdahalenin ardından sedye ye bağlanarak yaklaşık 15 metre yüksekten iplerle aşağı indirilişini izledik. Önümüzdeki günlerde ekibimizle birlikte dağlarda 1 hafta kamp kurmayı planlıyoruz. Burada ki amacımız uygulamalı eğitimler ile doğayla mücadele etmeyi pekiştirmektir. İtfaiye Müdürlüğü ve Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği olarak faaliyetlerimiz ve gösterilerimiz önümüzdeki dönemlerde devam edecektir. Bunların yanında okullarda deprem ve yangın tatbikatları da gerçekleştireceğiz&[#]8221; dedi.
Arteş, ayrıca üç grup olarak toplam 77 kişiden oluşan Gönüllü İtfaiyecilerin 24&[#]8217;ünün bayan olduğunu, bunların arasında ev hanımları ve çalışan bayanların ter aldığını ve her dönem bu ilginin arttığını söyledi.
Ereğli&[#]8217;de sağlık görevlisi olarak görev yapan bayanlardan Gonca Turan, eğitimleri takip ettiğini ve kendini daha da geliştireceğini belirterek,&[#]8220;Biz Gönüllü İtfaiyecilerin üçüncü grubunda yer alıyoruz. Zaten sağlık görevlisi olarak görev yapıyorum. Gönüllü İtfaiyeci olmak ve arama kurtarma faaliyetlerinde izlenen aşamaları öğrenmek ayrı bir duygu. Uygulamalı olarak birçok eğitimden geçtik. Direklere tırmandık ve indik. İlk yardım eğitimleri, atlama, tırmanma ve kurtarma eğitimleri veriliyor&[#]8221; dedi.
15 metre taş duvardan iple inen Gönüllü İtfaiyeci bayanlardan biri olan Fatma Öztürk&[#]8217;te, bayanların istedikleri takdirde birçok işte başarılı performans gösterebileceklerini söyledi
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER