İş-Kur'da, TTK'dan fazla işçi çalışıyor

İş-Kur’da, TTK’dan fazla işçi çalışıyor

İş-Kur'da, TTK'dan fazla işçi çalışıyor

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak’ta İŞKUR bünyesinde 9 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.
Demirsu, Gündem’e yaptığı açıklamada gerçekleşecek yeni projelerle istihdam sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini belirterek, Zonguldak’ta işsizlik sorunun yetişen kalifiyeli elamanlarla çözeceklerini belirtti.
Demirsu’nun açıkladığı rakamlar İş Kur bünyesinde çalışan işçi sayısı, TTK’de istihdam edilen işçi sayısından fazla yorumlarını da beraberinde getirdi.

2 BİN 177 LİRA
Bu gün için bir çalışanın işverene maliyetinin 2 bin 177 TL olduğunu SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyetinin 2 bin 88 lira 56 TL’ye indiğini kaydeden Demirsu, İşsizlik sigortası ödemelerinin gerçekleştiğini anlattı.

MALİYET 1404 TL’YE İNİYOR.
Demirsu yaptığı açıklamada yeni teşviklerle ilgili bilgi vererek şunları söyledi:
“Yeni teşvik kapsamında uygulamalarımız. Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri de yararlanıyor. İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanıyor. İşverenlerin 01/12/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bu gün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL’dir. SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2 bin 88 lira 56 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır”

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER