İŞÇİ ALIMININ GERÇEKLEŞMESİNİ BEKLİYORUZ

İŞÇİ ALIMININ GERÇEKLEŞMESİNİ BEKLİYORUZ

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Zonguldak ziyaretinde Türkiye Taşkömürü Kurumuna İşçi Alınması yönünde düzenlemeler başladı sözlerini değerlendirdi. Yeşil, Bakan Bilgin'in Zonguldak'ta işçi eksikliğinin giderileceğini söylediğini ve sürecin başladığını söyledi. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

İŞÇİ ALIMININ GERÇEKLEŞMESİ BEKLİYORUZ

"Dünya da enerji sıkıntısı gün ve gün büyüyor. 280 dolarla Taşkömürü getirilmeye başlandı. Bu şartlarla kömürün Türkiye’ye gelmesi bu maliyetlerle zor. Biz bunu dile getiriyoruz. Yerli kömür varken dışardan kömürün gelmesinin etik olmadığını dile getiriyoruz. Burada ki kaynaklarımızı kendi insanlarımız için harcamamız gerektiğini yeraltındaki kaynaklarımızı yeterli personelle karşılayabileceğimizi söylüyoruz. Sayın bakanımız toplu sözleşmeden sonra Zonguldak’a geleceğini beyan etmişti. Bildiğiniz üzere geçen hafta Zonguldak’a geldi. Biz bu görüşmelerimizi sayın bakanımıza sunmuştuk. İşçi açıklarımızı ne kadar kömür çıkartabileceğimizi bakanımıza sunduk. Eksiklerin giderileceğini söyledi ve süreç başladı. Yurt dışında ki kömür pahalılaşmışken, yurt içinde ki kömürümüzü değerlenmişken işçi alımı gerçekleşecek. Hem biz kazanacağız hem halkımız kazanacak. Bu gibi çalışmalar devam ediyor şuanda"dedi.

TTK'DA 1300 KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ GELDİ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Halı hazırda şuana kadar 1300 arkadaşımız emekli olacak. Yarın emekli olacam desem 1300 arkadaşımız var. Yeraltındaki işçi arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız emekli olurlarsa işçi açılarımız büyüyecek. Şartlar daha da ağırlaşacak"dedi.

O ÇUVALLARIN NASIL GELDİĞİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Kozlu'da bir vatandaşın TTK'dan aldığı kömürlerin arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait çuval kömürün çıkmasın da değerlendiren GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Bu arkadaş bunları satın aldı. Vatandaş kurumdan satın almış. Nakliyat aşamasında o kömürler oraya nasıl geldi bende bilmiyorum. Olmaması gerekiyor.Valilik kömürlerini de aynı zamanda biz temin ediyoruz. Bunlar için kurum bunların parasını alıyor. Nasıl gitti oraya bende araştırıyorum." Şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETİN NE BOYUTTA OLACAĞI MEÇHUL

Asgari ücretle ilgili açıklamada bulunan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Şuanda askeri ücretin ne boyutta olacağı hangi rakamlarda olacağı meçhul. Sadece rivayetler var. Tabi biz iki askeri ücretin bütünü üzerinden maaş alıyoruz. Biz toplu sözleşmeden sonra askeri ücretten faydalanamıyoruz. Bizim rakamlarımız askeri ücretin üzerinde."dedi.

MERKEZ ATIN ÜSTÜNDE BİZ DEMİRDEN ADAM BİLE YAPARIZ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Merkez Atölyesinde biz demirden adam yaparız. Yetenekli arkadaşlarımız işinde uzman arkadaşlarımız. Orada da işçi açıkları konusunda arkadaşlarımız geride kalıyor. Piyasa da çeşitli şirketlerle görüşmeler devam ediyor. Madendeki arkadaşlarımız büyük şirketlere de çalışmalar sürdürüyor. Netliğinde bunu sizlerle paylaşırım"dedi.  DELEGELİN SERZENİŞLERİ HAKLI BULUNDU Armutçuk'ta yapılan kongresinde değerlendiren

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil;

"Delegelerin serzenişleri orada haklı bulundu.Arkadaşlarımızın kararını olağanüstü karar alarak haklı bulduk. Olağanüstü kongremiz gerçekleşti. Seçime giren arkadaşlarımızdan 4 arkadaşımız göreve geldi. Onlara başarılar diliyoruz" dedi 
 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER