İŞÇİLER MÜJDE DUYAMADI..

İŞÇİLER MÜJDE DUYAMADI..

Zonguldak, işsizler, Türkiye Taşkömürü Kurumu çalışanları ve Genel Maden İşçileri Sendikası, kuruma yeni işçi alımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişini sabırsızlıkla bekliyordu. Erdoğan’ın sağlık sorunları nedeniyle gelemediği Zonguldak’ta  gözler Genel Başkan Yardımcısı eski Başbakan Binali Yıldırım’ın üzerindeydi.
Erdoğan gelemediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 17:00’de maden işçileri ile yapacağı salon buluşması ve GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in talep dosyasını vermesi başka bir buluşmaya kaldı. 
Çok sayıda maden işçisi GMİS’in öncülüğünde Madenci Anıtı’nda yapılan konuşmalara eşlik ederek TTK’ya işçi alımı konusunda bir söz ve mesaj bekledikler ancak olmadı. Özellikle MEB Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in Türkiye Cumhuriyeti’nin bu günlere gelmesinde maden işçisinin emeği ve Zonguldak vurgusu dikkat çekerken Yıldırım ve Erdoğan’ın maden işçisi ve işçi alımına yönelik mesaj vermemesi dikkat çekti. Binali Yıldırım’ın sözleri ise; “Madenciler. Sizler bizim alnımızın akısınız. Başımızın tacısınız” sınırlı kaldı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER