İşçilerin Alacağı Farklar Belli Oldu

İşçilerin Alacağı Farklar Belli Oldu

GMİS 29. Dönem  toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tamamladı. TİS görüşmeleri sonucunda %27 ile %34 arası zam elde eden harici servis işçileri GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'i  çiçeklerle ve “İşte başkan işte sendika” sloganlarıyla karşılamıştı.

İşçilerin alacağı farklar da belli oldu
Toplu iş sözleşme görüşmelerinde Genel Başkan Hakan Yeşil'in Ocak ayından itibaren farkların da ödenmesi konusunda, hükümet temsilcilerine baskı uyguladığı edinilen bilgiler arasında.

İşçilerin yeni dönemde zam farkı olarak 7500 TL ile 11500 TL arası toplu para alacakları öğrenildi.

Aldıkları zamlardan memnun olan işçiler ise Şemsi Denizer döneminden sonra alınan en yüksek zam oranının bu yıl olduğunu ifade ediyorlar

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "sendikamıza özel olarak ek protokolle TTK'de 1300 MTA'da 730 işçiye kişi başı ek 450 TL daha zam oranının dışında net zam aldık" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

TTK Genel müdürüayrıca toplu sözleşmede emeği geçen milletvekillerine teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti: "Genel Maden İşçileri Sendikası her zaman mücadeleye hazır dimdik ayaktadır. Burada emeği geçen herkese başta Türk İş Başkanı Ergün Atalay'a bölge milletvekillerimize TTK Genel müdürümüze  teşekkür etmek istiyorum onların da çok emeği var  hep birlikte Zonguldak olarak ele verdik.İktidar demeden muhalefet demeden bu sorunu bir nebze olsa çözmüş olduk. " dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2021, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER