İŞTE FENERBAHÇE AŞKI

İŞTE FENERBAHÇE AŞKI
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde esnaflık yapan Ahmet Aslan´ın (54) Fenerbahçe aşkı yaşamının her alanını süslüyor.
Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde esnaflık yapan Ahmet Aslan, 12 yaşından beri tuttuğu Fenerbahçe takımına olan sevgisinin aşka ve tutkuya dönüşmesi dolayısıyla evinin her köşesini Fenerbahçe amblemleri, eşyaları ile süsleyerek adeta yaşam tarzını değiştirdi.
İlk başlarda sevgi ile başlayan Fenerbahçe tutkusunun 1995-1996 sezonunda takıma Jay-Jay Okocha´nın gelmesi ve Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon sloganıyla adeta aşka dönüştüğünü belirten Aslan, 12 yaşından beri Fenerbahçe takımını tutuyorum. Benim Fenerbahçe aşkım 1995-1996 yılında başladı. O yıl takıma Jay-Jay Okocha gelmişti. O yıl ayrıca Ali Şen başkan Fenerbahçe sloganı oluşmuştu. O yıl Fenerbahçe-Beşiktaş maçını seyrederken, Beşiktaş takımını tutan bir arkadaşımla iddiaya girdik. O maçı
kazandık. Beni bırakmadılar maçın ardında Trabzon ve Galatasaray´ı tutan arkadaşlarımız da benimle iddiaya girmeye başladılar. Tabi bende artık biz önümüze geleni yeneriz diye coşmaya başladım. O senede biz her maçı alıyoruz. Bu da bende Fenerbahçe hastalığını sarmaya başladı. 1995-1996 sezonunda ilk defa maça gittim. O maçta Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan kupa maçıydı. O maç bizim Galatasaray´a yenildiğimiz ve Galatasaray Teknik Direktörü Graham Souness´ın Kadıköy stadına bayrak diktiği bir
maçtı. Ömrümde ilk defa gittiğim maçta Galatasaray bizi yendi ve bayrağı Kadıköy´e dikildi. O maçtan sonra Fenerbahçe tutkusu beni iyice sarmaya başladı. Bu sefer Fenerbahçe ile alakalı ne varsa evime almaya başladım. Gördüğünüz amblemler, perde, battaniye, ev eşyaları değişik bir şey ne gördüysem almaya başladım. Evimin cephesini sarı lacivert renklerle boyadım. Evimin çatısına Fenerbahçe bayrağı diktim. Kapıya da İngilizce harflerle ´Burası Kadıköy, çıkış yok´ yazdırdım dedi.
Ailede herkesin Fenerbahçe tutkusu olduğunu belirten Aslan, şunları söyledi:
Ailede hepimizin bir Fenerbahçe tutkusu var. Fenerbahçe maçı olduğu zaman hepimiz maç seyrederiz. Torunlarımın emzikleri ve eşyaları hep sarı laciverttir. Oğlumun 2009 yılındaki düğün davetiyesini bile Fenerbahçe amblemli yaptım ve kulübe gönderdim. Kulüp Başkanımız Aziz Yıldırım´a iadeli taahhütlü gönderdim. Sanırım eline geçmedi, geçseydi bir cevap gelirdi diye düşünüyorum. Ama beklerdim ki kulüp olarak ben oğlum ve gelinimi bir maça davet edip, maç seyretme imkanı sunarak bu da bizim size hediyemiz
demelerini çok isterdim. Hatta Galatasaraylı arkadaşlar hani Aziz Yıldırım ve kulüpten bir cevap gelmedi diye söylediler. O zaman gerçekten çok üzüldüm.
Müşterilerinin yüzde 90´ının Galatasaraylı olduğunu ifade eden Aslan, İşyerimde Fenerbahçe bayrağı eksilmez, benim müşterilerimin yüzde 90´ı Galatasaraylı, her maçın ardından işyerime gelerek bana takılırlar. Özellikle maçı kaybettiğimiz zamanlarda dükkanıma gelerek mesela 2-0 kaybettiysek bana şuradan 2 kilo muz var, 2 kilo elma ver diye takılırlar diye konuştu.
En büyük hayalinin Fenerbahçeli yöneticilerle ve futbolcularla fotoğraf, çektirmek olduğunu belirten Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Fenerbahçe ile ilgili en büyük hayalim, ailece Fenerbahçe maçına ya da antrenmanına giderek yöneticilerle ve futbolcularla bire bir tanışarak onlarla fotoğraf çektirmek. İnanın bundan çok mutluluk duyarım. Onlarla çektirdiğim fotoğraflarla evimin odalarını hatta ve hatta dış cephesine asarak süslemek isterim. Ayrıca alex ile tek fotoğraf çektirmek isterim. Çünkü onun yeri bambaşka kendisine bayılıyorum. Arkadaşlara da söylerdim. Maçlarda Alex oyunda olacak orta sahada otursun ona sandalye verilsin
kendisine kahvede ikram edin ötekilerde oynasın Alex illaki bir frikik olsun serbest vuruş olsun illaki gol atar derdim. Bu son Galatasaray maçında Alex oyundan çıkınca eyvah yandık dedim. Dediğimde aynen çıktı. Alex oyundan çıkınca biz ikinci golü yedik, son dakikalarda da top direkten dönmese maçı kaybetmiştik.
Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili görüşlerini açıklayan Aslan, Başkanımız muhakkak içeriden çıkacak, fazla durmayacak, çünkü başkanımız böyle olaylara tenezzül etmez ben böyle düşünüyorum ifadelerini kullandı.
Oturdukları sokağın Kadıköy sokağı ismini taşıdığını belirten Aslan, Oturduğumuz sokağın ismi Kadıköy sokağı evimin kapısında da ´Burası Kadıköy, çıkış yok´ yazıyor. Maç izlemekten gelirken arkadaşlarım bana takılıyorlar sen bizi Kadıköy sokağından geçiriyorsun, yoksa bizi demi Burası Kadıköy, buradan çıkış yok diye çıkarmayacak mısın? diyorlar şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2012, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER