İŞTE HAVA DURUMU

İŞTE HAVA DURUMU
Zonguldak´ta devam etmesi beklenen yağışlar ile birlikte  buzlanma ve ton olayı beklendiği ifade edildi.
Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu, Sinop), Güneydoğu Anadolu´nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Ş.Urfa´nın doğusu) ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yurt genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü´nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, zamanla aralıklı kar yağışlı -2
İstanbul: Çok bulutlu sağanak şeklinde kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar yağışlı (Kar yağışının sabah saatlerinden itibaren akşama kadar etkili olması tahmin ediliyor) 4
İzmir: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 7
Adana: Çok bulutlu 11
Antalya: Parçalı bulutlu 10
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -2
Van: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 0
Diyarbakır: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere kar yağışlı 3
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER