İŞTE KURULTAY COŞKUSU

İŞTE KURULTAY COŞKUSU
Türk Metal Sendikası&[#]8217;nın, 17. Kadın İşçiler Kurultayı  coşku ile gerçekleştirildi.  
Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi&[#]8217;nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalışan Kadınlar Günü&[#]8217;nü de kapsayan 8-9 Mart&[#]8217;ta gerçekleştirilen kurultaya, kalabalık kadın çalışanlar ile davetliler katıldı.
Türk Metal Sendikasının Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kurultay&[#]8217;da yaptığı konuşmada, kadının üretirken erkek ile eşit sayıldığını ancak ücret konusunda eşitsizlik yapıldığını belirtti
Bu uygulamayı değiştirmeye kararlı olduklarını anlatan Kavlak, şunları kaydetti:
Üretirken kadını erkekle eşit sayacaksın, ama sıra ücret vermeye geldiğinde eşit olmayacak. Alın teri dökerken (erkekle eşitsin) diyeceksin, ama sıra sosyal haklara gelince farklı olacak.
Tezgah başında, çalışma saatlerinde, performans ölçümlerinde (aynısınız) diyeceksin ama sıra yükselmeye, daha üst görevlere atamaya gelince (dur) diyeceksin. İşte düzen bu. (Böyle gelmiş böyle gider) diyenler olabilir. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek.&[#]8221;

700 kadar sendika üyesi kadın delegenin katıldığı kurultayı, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Türk &[#]8211;İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ,TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilig, ILO Türkiye Direktörü Ümit Efendioğlu, Türk &[#]8211; İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Koop- İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar , Sağlık &[#]8211;İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk ,HÜR-İŞ Federasyonu Genel Başkanı Yakup Ömer Latifoğlu , MESS Genel Sekreteri İsmet Sipahi ve çok sayıda davetli izledi.

Diğer yandan, kurultaya eşi ile birlikte katılan Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, 8 Mart Çalışan Kadınlar Günü&[#]8217;nü kutladığını bildirdi.


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2012, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER