'Istifa Etti, Bombaladı'

“Istifa Etti, Bombaladı”

'Istifa Etti, Bombaladı'

Ak Parti tarafından istifası istenen Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk basın açıklaması yapıyor. Şer odakları tarafından istifa ettirildiğini söyleyen Vedat Öztürk. Hesabını 2019da soracağım dedi. Gökçebey halkının “Efsane Başkan” sloganları arasında konuşmasını sürdüren Öztürk Sular yükselince, balıklar karıncaları yer… Sular çekilince de karıncalar balıkları yer… Kimin kimi yiyeceğini ileriki günlerde göreceğiz diyerek adeta göz dağı verdi. Vedat Öztürk 2019un Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı.

Sabah saatlerinde Gökçebey Belediyesi’ne gelen Başkan Vedat Öztürk, personel ile vedalaştı. Ardından belediye binası önünde kendisini bekleyen kalabalık vatandaş topluluğuna hitaben yaptığı konuşmasında, Gökçebey’in gelişmesi 5 kişinin istemediğini vurguladı. Her zaman milletin iradesinin kazanacağını söyleyen Öztürk, 44 ayda 50 yıldır yapılamayanları yaptıklarını, seçim beyannamesinde verdiği sözlerin büyük bir kısmının tamamladıklarını, devam eden projeler için de yakından takipçisi olacağını söyledi.

Öztürk halka hitaben konuşmasında şöyle dedi:

“Beni buraya siz getirdiniz, bu şekilde gitmemem gerekiyordu. Şartlar bunu gerektirdi, benim hesap veremeyeceğim hiçbir şeyim yoktur. Ben burada namus ve gururum için bu memlekette yaşıyorum.

Zannetmeyin başkan çok üzgün ve ağlıyor. Benim derdim sizler ve Gökçebey. Yoksa buraya on tane Vedat gelir gider, önemli olan Gökçebey’dir.

Biz gerekeni yapmaya çalıştık, ilçeyi dizayn etmeye çalıştık ama bazı şer güçlerin kumpanyası ile bu duruma geldik. Benimle ilgili kim spekülasyon yapıyorsa, kim birşeyler söylüyorsa, biz buradayız, ailem de burada.

Biz buraları imar ederken, bu şer güçler bizim altımızı oymaya kalkmışlar. Bu Gökçebey’in önünü nasıl kesmek istersiniz? Bu ihanetin hesabını 2019’un Mart ayında soracaksınız arkadaşlar.

Geçtiğimiz iki gündür evime gelerek ya da mesaj atarak bana desteklerine bildirenlerin sayısı abartısız 6-7 bini bulmuştur. Şahsıma vermiş olduğunuz “Efsane Başkan” ünvanı, verdiğiniz bu değer, bu gurur bana ömür boyu yeter. 15-20 yıldır başkanlık yapana bu değeri vermediniz, 44 aylık bir belediye başkanını efsane yaptıysanız bunu siz yaptınız.

Görevimden ayrılsam da Gökçebey yüz üstü kalmayacak. İstifa etsem de, ilçede yürütülen projelerin 2019 yılına kadar takipçisi olacağım. Gökçebey’i düze çıkaracağım diye söz vermiştim. Tam iyi şeyler olurken, bu dediğim şer güçler devreye girdi. Ben bu olayları 1,5 – 2 yıl önce bekliyordum. Niye şimdi düğmeye basıldı? Bir yandan projelerle uğraşırken, gece de bu şer odakları ile uğraşıyorum. En sonunda düğmeye basıldı, bugün Vedat Başkan istifa ediyor. İstifa etmedim, ettirildim.

Arkadaşlar muhatap bulamıyorsunuz.

Onların düşündüğü şu: 2019 yılına kadar yeni belediye başkanını hazırlarız, hem de toparlanırız. Ben de diyorum ki; 2019 yılında o sandıktan bomba mı çıkacak göreceğiz.

2014 Martta yapılan seçimlerde Gökçebey halkımızın desteği ile bu kutsal göreve seçildim. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemizde yapılmayanları yapmak ve bunları halkımızın hizmetine sunmak için, seçim bildirgelerimizde vaad ettiğimiz projelerimizin 44 ay gibi kısa bir zaman içinde çoğunluğunu tamamladık. Bir kısım çalışmalar da halen devam etmektedir. Biz bu göreve gelirken, makam mevki koltuk sevdalısı olmadık. Halkımıza hizmet sevdalısı olarak bizler Gökçebey’in gelişmesi, nitelikli bir ilçe olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışırken, bazı şer ocakları boş durmamış, hizmetlerimizin altını oymaya çalışmışlardır.

Gökçebey’in gelişmesini istemeyen şer odakları tarafından, seçildiğim günden bugüne kadar kumpas kampanyaları ve yaptığımız yatırımları değersiz gösterme çalışmaları karşısında mücadele etmekten çok yoruldum ama yılmadım. Yaptığım hizmetlerin maneviyatı beni hep ayakta tutmuştur. Şimdilik aranızdan bir süre için ayrılıyorum. Bu sevda daha bitmedi. Benden sonra da göreve devam edecek olan yol arkadaşlarıma destek vermeye devam edeceğim. Çünkü burada mesele Vedat Öztürk meselesi değildir, Gökçebey meselesidir.

Şükür Allah’ıma yolsuzluğumuz yok. Usulsüzlüğümüz yok. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok.

Buna rağmen Ak Parti ailesi içinde siyaset yapma imkanı kalmadığını üzülerek görüyorum. Bugünden itibaren Ak Parti Belediye Başkanlığı’ndan ve Ak Parti’den istifa ediyorum.

Kendimle ilgili herhangi bir korkum yok. Tek üzüntüm: Başlamış olduğumuz projelerimizin sekteye uğrama ihtimali ve halkımızın bundan zarar görecek olmasıdır. Başta mesai arkadaşlarım olmak üzere şahsıma verdiğiniz destekten olayı Gökçebey halkına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları yer. Kimin kimi yiyeceğini ileriki günlerde belli olacak.

Bu ilçenin düzenini bozan, 4-5 tane arkadaş var. Bunlara arkadaş demek bile nankörlük. Zat var. O zatları siz biliyorsunuz. Ben onlarla muhatap olmam, meydanı da boş da bırakmam. Sanmayın ki başkan susuyor, ilçeyi karıştıran, Gökçebey’i engelleyen o 5 arkadaşımız. İleriki günlerde isimlerini size tek tek söyleyeceğim. Onların 3 tanesi de dışarıdan, Gökçebeyli bile değil.

Gökçebey’in geleceğine kimse el atamaz. Benim arkamda siz varken ben bunlara karşıyım.

Gökçebey’in geleceğine 3-5 kişi ipotek koyamaz. Siz bu insanları biliyorsunuz. Bu memlekette bu insanlara iş vermeyin, yer vermeyin.

Benim geldiğimde burada Ak Parti’nin oyu kaçtı? Bana yüzde 50 oy verdiniz. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum.

Gökçebey parlayan yıldız oldu ya. Bazı gruplar hesap peşine düştü. Önce şu başkanı gönderelim, sonra diğer işlere bakalım diyorlar. Arkadaşlar sizin olduğunuz yerde sizden başka kimse hesap yapamayacak. Bu Ali – Cengiz oyunlarını önümüzdeki günlerde zaman içerisinde sizlere anlatacağım. Ne kadar zor şartlar altında görev yaptığımı anlatacağım.

Ben bu ilçeye 44 ayda bu projeleri yaptıysam, buralara getirdiysem demek ki bir şeyler yapıyoruz. Diyeceksiniz ki tabi iktidar partisi yapar. Burada benden önce iki dönem iktidar partisinin başkanı vardı. Ne yaptı? Ne oldu? İcraatın başına adamını atayacaksınız. Siyaseti ne olursa olsun. Biz bu işin içinden geliyoruz. Ben herkesi kendim gibi bildiğim için bu durumlara geldik. Üç buçuk yıldır bizim kasamızı veya kapımız kilitli olmadı. Bütün evraklar ortadadır.

Benimle ilgili herhangi bir şey duyarsanız bizzat beni telefonla arayın. Hesabını sorun. Kulaktan duyma laflarla sokak muhabbetine inanmayın.

Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur. Çalmadım, çırpmadım. . Benim göreve geldiğimde 4 ay memur maaş alamamış, 4 ay da taşeron maaş alamamış.  Bu kadar yokluklar içerisinde personelin bir aylık maaşını bile aksatmadım. Maaşlar bir gün geciktiği zaman biz uyku uyuyamıyoruz. 150 -200 kişiye istihdam sağladık. Bana diyorlar ki bu kadar iş yapıyorsun ama bu kadar kişiyi niye çalıştırıyorsun. Tamam iş yapmak önemli ama istihdam sağlamak da önemli. İller Bankası’ndan gelen paraya 350 milyar üstüne koyarak yaptık bunları. Bunların hepsi sizin verginizle yapıyoruz. Bundan önce bu vergiler alınmıyor muydu? Nerede bu vergiler. Ortada yoktu.

Ne oldu bu paralar. Benden önce, köprü mü yapıldı, hastane mi yapıldı, elektrik hatları yeraltına mı alındı, yol mu yapıldı, keson kuyu mu yapıldı?

İnsanlar Çaycuma’ya gidiyordu,  Devrek’e gidiyordu. Şimdi ise oralardan Gökçebey’e geliyorlar. Nasıl oldu bunlar? Kendi kendine mi oluştu?

Eğer ben birinizi kırdıysam, hakkınızı helal edin. Bu şarkı burada bitmez diyorum.

2014 yılının mart ayında burada dua ile başkanlığa başlamıştım. 2017 yılının mart ayında yine burada dua ile göreve başlayacağım. Ben köylü çocuğuyum, param pulum yok ama arkamda sizler gibi destekçilerim var.

Vedat Öztürk, konuşmasının sonrasında vatandaşlarla vedalaştı.

Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi Allaha emanet ediyorum....

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER