İSTİSMARA UĞRADIK

İSTİSMARA UĞRADIK
Aile Ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, çocukların sokaklarda en çok cinsel istismara uğradıklarını bildirdi.
   Kocaman, Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesi&[#]8217;ne bağlı Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel&[#]8217;de, Aile Ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Zonguldak Barosu Başkanlığının finansal desteği ile &[#]8220;Sokakta Çalışan ve Dilenen Çocuklar&[#]8221; konulu Çalıştay düzenlendi.
   Kocaman, Çalıştay&[#]8217;da yaptığı konuşmada, ülke genelinde sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocukların sayısının tam olarak bilinmesinin mümkün olmadığını söyledi.
   Ereğli&[#]8217;nin, çeşitli nedenlerle göz alan bir ilçe olduğunu belirten Kocaman, şöyle dedi:
   &[#]8220;Özellikle sanayi bakımından gelişme gösteren bir bölge olması sebebiyle aileler iş bulma ve çocuklarını okutabilmek adına ilçemize göç etmektedir. Ancak ilçemizin ekonomik koşulları ile istihdam alanları göç edenlerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Bunun sonrasında aileler ekonomik ve sosyal sorunlar yaşamaya başlıyor. Bunun sonucu olarak aile içerisinde çözülmeler başlıyor. Bu nedenle de çocuklar sokakta çalışmaya ve ya dilenmeye mecbur kalıyorlar. İlçemizde sokakta yaşayan çocuk bulunmamasına rağmen sokakta çalışan ve ya dilenen çocuk sayısının her geçen gün sayısının arttığı konusunda gözlemlerimiz bulunmaktadır. Küçük yaşlarda sokakta çalışmaya ve ya dilenmeye başlayan çocuklar ne yazık ki süreç içerisinde sokağa daha da bağımlı olmaya başlamakta belirli bir miktarda gelir elde eden bu çocuklar da büyüdükçe bu paranın kendilerine yettiğini düşünerek ailesiyle ilişkilerini sekteye uğratmaya başlamakta zamanının çoğunu sokaklarda geçirmekte ve en sonunda da sokakta yaşamaya başlamaktadırlar. Sokakta yaşayan ve ya dilenen çocuklar sokaktaki risklere açık olmaları nedeniyle cinsel istismara maruz kalmakta bununla birlikte birçok mağduriyet yaşamaktadırlar.&[#]8221;
   
   10 YILDA 1,5 MİLYON ÇOCUK SOKAKTA YAŞAYACAK!
   Zonguldak Baro Başkanı Avukat Kerem Ertem ise UNESCO&[#]8217;nun internet sayfasında yer alan bilgiye göre önümüzde ki 10 yıl içerisinde 1,5 milyon çocuğun sokakta yaşayacağının tahmin edildiğini ifade ederek, &[#]8220;Bu çok ciddi bir rakam. Sadece ilçe ve İl bazında değil Dünya çapında da böyle bir sorun var&[#]8221; dedi.
   Çalıştay&[#]8217;a Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kdz Ereğli Belediye Başkanlığı, Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grubu Başkanlığı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR İlçe Hizmet Merkezi, Zonguldak Barosu İlçe Temsilciliği, Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Müftülüğü ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü&[#]8217;nden temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2012, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER