İTALYAN KONUKLAR EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE

Karadeniz Ereğli ile İtalyan’ın Monfalcone kenti arasındaki kardeş kent protokolü çerçevesindeki proje çalışmaları sürüyor. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ ı ziyaret eden Yerel Demokrasi Ajansı Yetkilisi Diego Santaliana ve Bölgesel Kalkınma Örgütü Başkanı Roberto Frandolic, kentler arasında işbirliği mesajı verdi.

İTALYAN KONUKLAR EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE

gundemeregli.com Kentler arasında proje ve ortaklıklar kapsamında öngörülen işbirliği çerçevesinde kısa adı ALDA olan Yerel Demokrasi AjansıYetkilisi Diego Santaliana ve kısa adı URES olan ve İtalya’da yerleşik SlovenyaBölgesel Kalkınma Örgütü Başkanı Roberto Frandolic, Karadeniz Ereğli BelediyeBaşkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ı ziyaret ederek karşılıklı görüş-alışverişindebulundu.      

URES KARADENİZ EREĞLİ’DE ORTAK ARIYOR

Bölgesel Kalkınma Örgütü Başkanı Roberto Frandolic,ziyarette yaptığı konuşmada İtalya’nın Monfelcone kentinin yanısıra Trieste,Gorizia kentlerinde kurulu olan ve 600’e yakın girişimci üyesi ile 2 bankasıbulunan URES’in, Ereğli’de ortak aradığını söyledi. Frandolic, “Bölgenizde bulunanErdemir, TTK, Tersaneler ve OSB’nin varlığı, bu noktalardaki projeler noktasındaişbirliğini daha da önemli kılmaktadır.”dedi.                  

İKİ KENT ARASINDA BENZER ÖZELLİKLER VAR

Yerel Demokrasi Ajansı Yetkilisi Diego Santaliana ise,iki kent arasında benzer özelliklerin varlığı nedeniyle, Türkiye genelinde projeçalışması yaptıkları 10 kentten biri olan Karadeniz Ereğli ve dolayısı ileKdz.Ereğli Belediyesini önemsediklerini belirterek, ‘Kentler arası işbirliğiadına verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum’ dedi.                                                                                          

UYSAL:KENTLER ARASI İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Uysal ziyaretten duyduğu memnuniyetidile getirerek kardeş kent projesi protokolü çerçevesinde hedeflenenişbirliğinin iki kent ve halkları arasında kültürel ekonomik ve sosyal anlamdaönemli olanaklara imkân sağlayacağına inandığını söyledi. İki konuğunaziyaretin anısına çeşitli hediyeler veren Uysal, ‘Umuyorum ki bu kent protokolüve hedeflenen projeler, şerhimiz adına önemli gelişmeleri beraberindegetirecek’ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER