KADINLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

KADINLAR MECLİS GÜNDEMİNDE
gundemeregli.com-CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk meclise bir soru önergesi vererek ülke kadınlarının hakları konusunda dünyadaki yerimizi sordu.

Köktürk dilekçesinde şu hususları dile getirdi:

Türk Kadını; 1930 Belediye Seçimlerine katılma hakkı, 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını kazanarak birçok Avrupa devletinden önce kanun önünde erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. 19361937ILO sözleşmesi kabul edilmiş, 19451949

 

DİSK-AR, geniş tanımlı işsiz sayısının bu dönemde 184 bin kişi arttığını belirtti. İşsizlik verilerindeki çarpıcı bir sonucun da resmi işsizliğin bir önceki yılın aynı dönemine göre oransal olarak kadınlar için 1 puan artarken erkekler için 0.4 puan azalması olduğunu açıklayan DİSK-AR, yeni işsizlerin tamamının kadınlardan oluştuğunu, erkekler için de işsiz sayısının azaldığını belirtti.

Cumhuriyet, 16 Mayıs 2013)

 

Bu bilgiler ışığında;

 

  1. Ülkemizin kadın hakları konusunda dünyadaki yeri      nedir? Bu yer sizce normal midir? Normal değilse ülkemizde kadın hakları      konusunda gerilemenin nedeni nedir? Ne gibi önlemler alınmalıdır?  

 

  1. Kadınlarımızın; çalışma hayatı açısından AKP      İktidarıyla birlikte alabildiğince olumsuz bir sürece sokulduğu ve      neredeyse evine kapanacak duruma getirildiği görülmektedir. Bu duruma      engel olmak için herhangi bir çalışmanız, planınız ve programınız var      mıdır?

 

 

  1. Aileden ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakan      olarak, diğer Bakanlıklardaki kadın yönetici sayılarında meydana gelen      azalma nedeniyle herhangi bir girişiminiz olmuş mudur? Bakanlıklardaki      kadın yöneticilerin yok denecek kadar az olması, bir kadın olarak sizi      herhangi bir çalışma yapmaya zorlamamakta mıdır?

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER