Kalp hastası Muhammet Ali için, ailesi yardım bekliyor

Kalp hastası Muhammet Ali için, ailesi yardım bekliyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kalbin büyük damarlarında doğumdan itibaren yapısal bozukluk olan 4 aylık Muhammet Ali’nin sağlığına kavuşması için 20 bin TL gerekiyor.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kepez Mahallesinde ikamet eden Onur ve Aysel Karaduman çiftinin 4 aylık oğulları Muhammet Ali Karaduman, konjentinal kalp hastası olarak dünyaya geldi. Yaklaşık 20 bin lira ameliyat masrafı olduğunu duyan aile oğullarının yeniden sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilmesi için yardım bekliyor.

Oğlu Muhammet Ali’nin doğuştan kalp hastası olduğunu söyleyen ve geçimini inşaatlarda çalışarak sağlayan Onur Karaduman (22), muayene ve ameliyat masraflarını karşılayamadığını ifade etti. Oğlunun acilen ameliyat edilmesi gerektiğini dile getiren baba Karaduman açıklamasında, “Oğlum doğar doğmaz İstanbul’da Özel bir hastaneye sevk edildi. Orada iki kere anjiyo oldu. Oradan döndüğümüzde yeniden ameliyat olması gerekiyor dediler. Ankara’ya gittik bir şey fayda etmedi. Orada görüştüğümüz doktor ameliyat olması gerektiği ve geciktiğini söyledi. Çocuğun ömrü kısa, 3-4 ay içinde ameliyat olması gerekiyor. Ameliyat için 20 bin TL istendi. Bir muayene ücreti bile bin 300 TL. Gelir kaynağım da zayıf olduğu için biraz zorluk çekiyorum. Bayramdan sonra acilen ameliyat olması lazım, çünkü kalbinde 2 tane stent var. Onların sayesinde hayata tutunuyor. Kontrollere gidiyordum ama şuan ücretinden dolayı gidemiyorum. 20 bin TL bulabilirsek ameliyat olacak Muhammet Ali’miz. 25 Şubat’ta doğdu Muhammet Ali. Acilen İstanbul’a gitmesi lazım dediler, ambulans ile gitti. Ben de gece otobüs ile İstanbul’a gittim, konjentinal kalp hastası olduğunu orada öğrendim.” Dedi.

Muhammet Ali geceleri Satürasyon cihazına bağlı uyuyor
Karaduman ailesi, gece uykusunda oğulları Muhammet Ali’nin kalp ritminde sıkıntı yaşadığını bağlı olduğu satürasyon cihazından ile anlıyor. Cihazın alarm vermesi ile anında sağlık ekiplerini bildirdiklerini ifade eden baba Karaduman, “Sıkıntı yaşadığında morarması oluyor, hızlı nefes alıp veriyor. Arada bayılma nöbeti oluyor.” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER