KAPI KAPI DOLAŞTI, 250 ÜNİTE KAN TOPLADI

KAPI KAPI DOLAŞTI, 250 ÜNİTE KAN TOPLADI

gundemeregli.com-Alaplı İlçesi’nde duyarlı İmam Hatip esnaf ve vatandaşlar kapı kapı dolaşarak, Kızılay Kan Merkezine kan vermelerini sağladı.  Kısa sürede 250’yi aşkın esnafı teşvik eden İmam Abdulcabbar Kalaycı, görevi olmamasına karşın büyük bir insanlık örneği sergiledi, vatandaşı kan vermeye teşvik etti.  

Duyarlı İmam Kalaycı, “Son 2 yılda 4 kez düzenlenen kan bağışı kampanyasında 250 ünite kan verilmesini sağladım. Kan vermek hayat kurtarır. Kampanyaya birkaç gün kala sanayi esnafımızı dolaşarak kan vermek isteyenlerin isimlerini not ediyorum. Hepsi de kan bağışında bulundu. Bundan sonraki yıllarda sayıyı artırmak için çalışacağım.” diye konuştu

Alaplı İlçesi Sanayi  Sitesi  esnafını tek tek dolaşarak kan bağışı kampanyasına destek isteyen imam-hatip, 250  kişinin kan vermesini sağladı.

Alaplı ilçesinde Sanayi Sitesi  esnaflarını  dolaşarak kan bağışı kampanyasına destek isteyen imam, 2 yılda 250 ünite kan toplanmasını sağladı.

Alaplı Sanayi  Sitesi Camisi İmam hatibi Abdulcabbar Kalaycı, sanayi sitesinde düzenlenen kampanya kapsamında esnafları bağış yapmaya çağırdı. Kan verecekleri not eden Kalaycı, listesindeki 70 esnafı kan bağışlamaya teşvik etti.

Kalaycı, yaptığı açıklamada, her yıl sanayi Sitesinde düzenlenen kan bağışı kampanyası öncesi esnafları dolaştığını ve kan verecekleri not ettiğini söyledi.

Alaplı Sanayi Camisi, Çıraklık Eğitim Merkezi ile Alaplı Sanayi Sitesi esnafı ortak 6 ayda bir kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade eden Kalaycı, şöyle konuştu:

“Son 2 yılda 4 kez düzenlenen kan bağışı kampanyasında 250 ünite kan verilmesini sağladım. Kan vermek hayat kurtarır. Kampanyaya birkaç gün kala sanayi esnafımızı dolaşarak kan vermek isteyenlerin isimlerini not ediyorum. Kan bağışı günü için 70 esnafımızın ismini defterime not etmiştim. Bugün 70 kişiyi beşerli gruplar halinde 30 dakikada bir arayarak, kan bağış sırasının geldiği bilgi verdim. Hepsi de kan bağışında bulundu. Bundan sonraki yıllarda sayıyı artırmak için çalışacağım.”

Mobilya ustası Ahmet Engin ise 6 ayda bir sanayi çarşısında Türk Kızılay’ı Alaplı Şubesi ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek, “Kan vermenin hayat kurtardığını biliyorum. İmamımız da kan bağışı işini çok iyi organize ediyor. Esnafları tek, tek gezerek isim alıyor. Kan vermek isteyenleri ve hocamızı taktir ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER