‘’KAR GERİ GELİYOR’’

Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu bilgilerine göre Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen önemli uyarılarda bulundu. Sıcaklıklar gece sıfırın altına düşecek

‘’KAR GERİ GELİYOR’’

Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu bilgilerine göre Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen önemli uyarılarda bulundu. Sıcaklıklar gece sıfırın altına düşecek

Meteoroloji’den gelen peş peşe kar yağışı uyarılarının ardından İstanbul’a beklenen kar yağışı ile ilgili detaylar netleşti. Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı ile son detayları paylaşarak ““10-15 Mart arası günlerinde soğuk hava ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olacak. Gece sıcaklıkları sıfırın altına düşecek. Bu nedenle geceleri buzlanma ve don olayı görülebilecek.

KAR YAĞIŞI PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Kar yağışı perşembe sabah saat 6 - 7 dolayında İstanbul’un Avrupa yakasının kuzey ilçelerinden giriş yapacak görünüyor. Önceleri karla karışık yağmur şeklinde başlar. Aralıklı olarak Pazartesi sabahına kadar yerde ve gök de kar yağışını İstanbullular görecek.

Kar yoğunluğu daha çok Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz iç kesimlerinde görülüyor. Cumartesi günü İstanbul’un Anadolu yakası daha yoğun olmak üzere kar etkili olabilir.

YOLA ÇIKACAK VATANDAŞLARA KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Yerel yönetimler, Karayolları, paralı yolları işletenler aman dikkat! Tekrar olumsuzluk yaşamayalım. En fazla dikkat edecek olanlar ise biz vatandaşlar kış lastiksiz çıkmayın. Siz yolda kalınca arkadaki kış lastiklilerde yolda kalıyor. En önemlisi yolu açmak için kepçe de gelemiyor.”

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç) ile Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya'nın yüksek kesimleri, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ve zamanla Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER