Kar maskeli hırsız yakayı ele verdi

Kdz.Ereğli ‘de kar maskesi ile markete giren hırsız yaklaşık 5 bin TL değerinde sigara ve içki çaldı.

Kar maskeli hırsız yakayı ele verdi

Kdz.Ereğli yaşanan hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, kaçmaya çalışan zanlı jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışması ile yakalandı.

Olay ilçeye bağlı Çayırlı Köyü’nde yaşandı.  Edinilen bilgiye göre kiraladığı otomobil ile gece saatlerinde Çayırlı Köyü’ne gelen İsmail A. (49) etrafı gözetledikten sonra tornavida ve demir çubuk yardımı ile kapıyı açıp markete girdi. Marketin raflarında bulunan yaklaşık 5 bin TL değerinde 100 paket sigara ve 17 şişe içkiyi çöp poşetine dolduran zanlı, kasada ki bir miktar parayıda alarak dışarı çıktı. Marketin üst katında oturan vatandaşlar, gürültü üzerine uyanıp durumdan şüphelenince iş yeri sahibine haber verdi. Markete gelen iş yeri sahibi soyulduğunu anlayınca jandarma ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri marketin güvenlik kameralarını inceleyerek zanlının geldiği otomobilin plakasını belirleyerek polis ekiplerini bilgilendirdi. MOBESE kayıtlarını inceleyerek aracın ilçeye giriş yaptığını belirleyen polis ekipleri, hırsızlık zanlısı ve kullandığı otomobili Beyçayırı stadı mevkisinde yakaladı. Polis ekipleri yakaladığı otomobil, içerisinde çalınan malzemeler ve hırsızlık zanlısını jandarma ekiplerine teslim etti. Gözaltına alınan hırsızlık zanlısı suçunu itiraf ederken, aracında yapılan aramada 100 paket sigara, 17 şişe içki, kar maskesi, eldiven, tornavida, el feneri ve murç ele geçirildi.

Kar maskeli hırsızlık zanlısının markette ki soygun anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Güvenlik kamera görüntülerinde kar maskeli hırsızlık zanlısının tornavida ve murç ile kapıyı açarak kasadaki paraları aldığı, ardından da raflardaki sigara paketleri ile içki şişelerini çöp poşetlerine doldurup dışarı çıktığı görüldü.

Çalınan sigara ve içkiler market sahibine teslim edilirken hırsızlık zanlısı ile jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların savcılıktaki sorgusu sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER