KARADENİZ EREĞLİ CUMHURİYET BAYRAMINI BÖYLE KUTLADI!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına, yurtta olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı tören gerçekleştirildi.

KARADENİZ EREĞLİ CUMHURİYET BAYRAMINI BÖYLE KUTLADI!

Dün, Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma törenin ardından bugün Atatürk Bulvarı’nda tören geçişi icra edildi. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, törenin yapıldığı Atatürk bulvarında,  protokolün bindiği askeri araç üstünde halkın bayramını tebrik etti. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesi ardından kürsü konuşması yapın Yapıcı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Milleti’nin yoktan var edildiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevinci içinde olduğunu belirten Yapıcı, şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti artık dünya milletlerinin onurlu bir üyesidir”
“Türkiye Cumhuriyeti, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir temel üzerine kurulmuştur. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.
Değerli arkadaşlar; 20. Yüz yılın tarihe yön veren en önemli olaylarından biri de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıdır. Cumhuriyet, modern bir milli devlettir. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir ilkesi, devletin temelini oluşturmaktadır. Cumhuriyetle beraber Türkiye, evrensel hukuk kurallarıyla buluşmuştur. Devlet halkın devletidir. Her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Ülkede herkes aynı geçmişi ve ortak bir geleceği temsil etmektedir. Cumhuriyet ile beraber Türk insanının ufku genişlemiştir. Ekonomik, siyasal ve sosyal hayatımız yeni bir dinamizm kazanmıştır. Bugün Türkiye hatırı sayılan, çok güçlü bir ülkedir. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği yolda kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Türkiye Cumhuriyeti artık dünya milletlerinin onurlu bir üyesidir.”

Öğretmen ve öğrencilere seslendi: “Büyük Atatürk; rahat uyu. Emanetin emin ellerde”
Kaymakam Yapıcı, öğretmen ve öğrencilere ayrı parantez açtığı sözlerinde, aydınlık gelecek vurgusu yaptı. Yapıcı, şu ifadeleri kullandı:
“Değerli öğretmenler; Kurtuluş Savaşı, tarihimizin en karanlık anında Türk Milletine yepyeni bir umut getirdi. Bize güç sağladı. Güven duygusu verdi. Türk Milletini yalnız bağımsızlık yoluna değil, bağımsızlığın da gerçek güvencesi olan özgürlük yoluna soktu. Bize hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların yaşamalarının mümkün olamayacağını öğretti.
Cumhuriyetin değerini anlamak için onun ne şartlarda ne pahasına, ne pahasını getirildiğini bilmek gerekir. Cumhuriyet öncesinde Türkiye’nin parçalanması için sahnelenen oyunları öğrenen bir Türkün duyarsız kalması mümkün değildir.
Sevgili öğrenciler; Türk insanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.
Cumhuriyeti kuranlar bizlere yeni bir devlet, mutlu bir gelecek, aydınlık yarınlar armağan etmişlerdir. Bizlere düşen Cumhuriyeti yeni eserlerle yücelterek genç kuşaklara gurur duyacakları bir ülke bırakmaktır. Büyük Atatürk; rahat uyu. Emanetin emin ellerde.”

Tören geçidi; gurur tablosu…
Konuşmanın ardından, öğrenci Sevil Pekmez, kendi yazdığı şiiri okudu. Sonrasında halk dansları gösterisi izlendi. Daha sonra da tören geçidi yapıldı. Ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan öğrenciler gurur yaşattı. Gazilerin, geçit sırasında protokole asker selamı vererek yürüyüşü göğüsleri kabarttı. Okul, kurum ve çeşitli derneklerin yürüyüşünü tamamlaması ardından tören sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2021, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER