Karadeniz Ereğli’de, Vaka Sayısı Bir Önceki Güne Göre Düşüşe Geçti

Karadeniz Ereğli’de, Vaka Sayısı Bir Önceki Güne Göre Düşüşe Geçti

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Koronavirüs (Covid-19) salgını vaka sayısının bir önceki güne düşüşe geçtiği gözlendi.

Alınan bilgiye göre;  8 Ağustos’ta ilçe genelinde 33 kişide Covid-19 vakasına rastlanırken, dün ise (9 Ağustos) 25 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Bunun yanı sıra, Devlet Hastanesinde Covid-19 tanılı  19 hasta serviste tedavi altında tutulurken, aynı hastanenin yoğun bakım ünitelerinde ise 7 hasta bulunuyor.

Özel hastanelerden Ereğli Anadolu hastanesinde 2 hastanın serviste tedavisine devam edildiği öğrenilirken, Özel Echomar Hastanesinde ise Covid-19 tanılı hasta bulunmuyor.

EN BÜYÜK ÖNLEM  AŞI

Öte yandan, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ülke genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de Covid’e ‘Öncelikli önlem olarak’ aşılamayı gösteriyor.

Çorumluoğlu, aşılama ile elde edilecek bağışıklığın salgını yenmede en önemli faktör olduğuna vurgu yaparken, şöyle dedi:

“Hala bazı çevrelerde, aşı konusunda endişe yaşandığı duyumları alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın endişeye düşmeleri son derece yersiz. Dünya ve ülke genelinde sağlık uzmanlarının hemen hemen tamamının aşılamayı ön plana çıkardığı süreçte, bunun aksini düşünmenin yada söylemenin hiçbir mantığı yok. Dolayısıyla belirlenen yaşlara kadar açıklaman tüm vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmasını bir kez daha öneriyorum. Aynı zamanda; bağışıklık sürecinin tamamlanmasına göre maske ve sosyal mesafe ile hijyen kurallarını da ihmal etmemeliyiz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2021, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER