Karadenizli Balıkçılar havaların soğumasını bekliyor

Karadenizli Balıkçılar havaların soğumasını bekliyor

Karadenizli Balıkçılar havaların soğumasını bekliyor

Karadenizli balıkçılar, balıkların havanın soğumasıyla deniz yüzeyine çıkmasını bekliyor.

Batı Karadenizin önemli limanlarından biri olan Akçakocadan denize açılan balıkçılar, az sayıda avladıkları hamsi, istavrit, barbun ve çinekop ile limana dönüyor.

Balıkçılar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle deniz diplerinde olan balıkların, havaların soğumasıyla yüzeye çıkmasını bekliyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, yaptığı açıklamada, son bir haftada Karadenizde iyi seviyede hamsi avlandığını söyledi.

Hamsinin yanı sıra, istavrit, barbun ve çinekop da avlandığını kaydeden Karakaş, Bu dönemde en güzel hamsi ve istavrit geliyor. Ama sürekli avcılık yok, havalar sıcak gittiği için balıkta dağılma var. Bu da tezgahtaki balık fiyatlarının yüksek olmasına neden oluyor. Havalar soğudukça balık daha çok av verir, o zaman da fiyatlar aşağıya düşüyor. Havaların soğumasıyla birlikte fiyatların da düşmesini bekliyoruz. diye konuştu.

Karakaş, balıkçıların Karadenizin soğumasını beklediklerini belirterek, Havaların ve denizin soğuması lazım. Bununla birlikte balık toplanacak, avcılık artacak. Ay sonuna kadar havaların ve Karadenizin soğumasını bekliyoruz. Ay sonundan itibaren balıkçıların da yüzü gülecektir, fiyatlar azalınca vatandaşlarımız da istediği balığı yiyecektir. ifadelerini kullandı.

Tezgahlarda hamsinin kilosu 10, istavrit 13, barbun 20 ile 40, çinokop 30, zargana 20, mezgit 15, palamut ise tanesi 7-10 TLden satılıyor.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER