KARAYOLLARINA ÖNEMLE DUYURULUR (!)

KARAYOLLARINA ÖNEMLE DUYURULUR (!)

gundemeregli.com-Ereğli&[#]8217;de sürücüleri canından bezdiren Gülüç-Kepez arasındaki karayolu sürücülere &[#]8220;artık yeter &[#]8220; dedirttiriyor.

Günde binlerce aracın seyir ettiği yolda,  kimi zaman çukurun, kimi zaman da yüksek yamalar &[#]8220;bu nasıl bir yol?&[#]8221; sitemleri sürücüler tarafından yüksek sesle dillendirilmesine sebep oluyor.  

Karadeniz Ereğli İlçesi&[#]8217;nde araç sürücülerinin en büyük korkusu, ilçeye bağlı Gülüç köprüsü ile Belen Sanayi Sitesi arasındaki karayolundaki trafikte seyir etmek.

Mevcut yolu kullanmak zorunda kalan sürücülerin büyük bir çoğunluğu, yağan son karlardan sonra kullanılmaz hale gelen karayolunda araçları büyük zarar görüyor.

Adete köstebek yuvasını andıran yol ile ilgili büyük bir duble yol çalışması başlatan Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayollarının kısa süre içersinde bu hattı programa alması kaçınılmaz olarak değerlendiriliyor.

İlçede en fazla kaderine terk edilen yol olarak dikkat çeken ve ölüm yolu olarak da değerlendirilen mevcut yolun bozuk olmasını geçici yama ile çözmeyen çalışan karayollarının yaptığı çalışmalar bir sonraki yağıştan sonra tekrar eksi halini alıyor.

Büyük tepkilere neden olan karayolunun duble yol kapsamında yapılması hususunda başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay büyük mücadele gösteriyor.

Araç sürücülerinin korkulu rüyası haline gelen karayolunun yapılması için Kastamonu 4. Bölge Müdürlüğü nezninde girişim başlatan Candan ve Çay çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Gülüç köprüsü ile Kepez mahallesi arasındaki duble yolun yapılması amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Çay, özellikle yağan son karlardan sonra büyük oranda zarar gören ve sürücüler tarafından büyük sıkıntılara sebep olan yol ile ilgili olarak gazetemizin sorunlarını yanıtladı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPLIYOR

Bu konuda Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın önemli proje çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Çay,  &[#]8220;Bizde Valilik düzeyinde girişimlerde bulunduk. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız olsun, bölge milletvekillerimiz olsun bu konuya büyük ehemmiyet veriyorlar.  Yol ile ilgili karayolları hangi yerlere üst geçit, hangi yerlerde duvar yapılacağına karar verecek.  Bu yol karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğüne bağlı.  Bölge Müdürlüğümüzde çalışmalarını hızlandırıyor. Bir yıl içersinde büyük bir mesafe alınır. Hızlı bir çalışma yapılacak. Çevre düzenlemesi, duvarları ile üst geçitleri ile birlikte yapılacak&[#]8221; dedi.

HEYELANLAR OLUYOR

Yağan son yağışların ardından sık sık heyelan meydana gelen bölgede önlemlerin hemen alındığına da dikkat çeken Çay,  Özellikle plajlar mevkiinde akmalar oluyor. Bazıları kontrol altına alındı.  Buruncuk civarında da aynı sıkıntılar yaşanıyor. Yine Danışmetli köyünde de iki mahalleyi birbirine bağlayan mahalle yolu çöktü.   Hemen önlemlerimizi aldık. Karayolu bölgesinde, karayolları, köy ise İl Özel İdareye bağlı bakım evleri çalışma yapıyor.  Şeritler çekiliyor.  Vatandaşın zarar görmemesi için her türlü önlem alınıyor.

KRİZ MASASI AKTİF

Ereğli İlçesi&[#]8217;nde kardan ötürü kriz masasının çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Çay,  halen kriz masamız çalışıyor. En ufak bir durum da,  kısa zamanda müdahale ediyor ve tedbirlerini alıyor.

Müracaat olduğu taktirde çalışmaya da devam edecek. Üzerine düşen her görevi yapacağız &[#]8220; şeklinde konuştu.  

Özellikle Düzce ile Gülüç mevkiine kadar yapılan duble yolların Gülüç köprüsünde kesilmesi Gülüç ile Kandilli arasındaki yolun ne zaman yapılacağı konusundaki merakları artırıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER