Kaşi Seramik Çini sergisine yoğun ilgi

Karadeniz Ereğli’de hizmet veren Kaşi Seramik ve Çini Atölyesi, 500’ü aşkın çini sanatı örneğini düzenlenen sergiyle Ereğlili sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kaşi Seramik Çini sergisine yoğun ilgi

Kdz Ereğli ve bölgenin tek çini atölyesi Kaşi Seramik atölyesi, 4. Sergisini Atatürk kültür Merkezi Osman Zeki Oral sergi salonunda Ereğlili sanatseverlerin beğenisine sundu.

10-13 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan sergide, Kurs eğitmeni ve Çini sanatçısı Sümeyra Bilgin Gündoğdu ve atölyede eğitim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşan 500’ü aşkın çini sanatı örneği sergilendi.

“DAHA GÜZEL ORTAMLAR; YENİ MEKANLAR YARATMALIYIZ”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Özellikle hocamızı ve çalışmaya katılan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel çalışmalarda bir araya gelmek üzere başarılarının devamını diliyoruz. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak yanlarındayız. Projelerini destekleyeceğiz. Daha güzel ortamlarda çalışma yapabilmesi için yeni mekanlar yaratmak için hep beraber olalım diyorum” diye konuştu.

GÜNDOĞDU: “SELÇUKLU; OSMANLI VE MODERN TARZLAR BİR ARADA”

Kaşi Seramik eğitmeni ve çini sanatçısı Sümeyra Bilgin Gündoğdu, atölye olarak çini üretiminin yanısıra eğitim çalışmaları da yaptıklarını belirterek ““Ereğli’de ve bölgemizde tek olan Kaşi Seramik Atölyesi olarak, değerli kursiyerlerimizle yaptığımız eserleri sergilemek ve tanıtmak istedik. Katılanlara çok teşekkür ederim” dedi.

Gündoğdu, gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

“On kursiyerimizle birlikte hazırladığımız eserleri Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonunda çini severlere ürünlerimizi sunacağız. 500’ü aşkın eserle sergimizi açtık. Selçuklu dönemi, Osmanlı dönemi ve modern çizgilerle çalışmalar yaptık. Çalışmalarımıza eylül ayında başladık. Eylül ayından bugüne kadar bu sergiye emek verdik. Bugüne kadar 4 sergi açtık.  Yüzü aşkın öğrenci yetiştirdik. Bölgede ilk ve tekiz.  Pestilci Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyoruz. Sayın Mehmet Şaban Pestilci,  Sayın Hasan Ali Teberoğlu ve Semih Çolak’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu sanatın yaşatılmasında onların katkıları büyüktür.  Sergimiz 13 Nisan  Çarşamba günü akşamına dek  gezilebilecek. ”

Serginin açılışı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Pestilci Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Şaban Pestilci, Değişim Radyo Yönetim Kurulu Başkanı, Değişim Medya CEO’su Özkan Doğan ve kurs eğitmeni Sümeyra Bilgin Gündoğdu tarafından açıldı.

“CANLI PERFORMANS İLGİ ODAĞI OLDU”

Açılışın ardından Milletvekili Çaturoğlu, Belediye Başkanı Uysal ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, canlı çini performansı standında çini işledi.  Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, çini performansının ardından, “Siyaset yapmak bundan kolay” diyerek espri yaptı.

Sergi boyunca canlı performans standı açık olacak.

YOĞUN KATILIM

Gündoğdu, protokole tek tek standları gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Protokol, çini sanatçıları ve davetlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Temel Şahin, sivil  toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 06:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER