Kaymakam kapanan yolu inceledi

Alaplı - Gümeli yolunda geçtiğimiz günlerde heyelan nedeniyle yol kapandı. Beldeye ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam kapanan yolu inceledi

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı-Mollabey alternatif yol çalışması Köylere Hizmet Götürme Birliği 2017 yatırım programına alınacağını bildirdi.
Eskioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Gümeli Beldesinde meydana gelen heyelanın kaldırılması için gerekli yerlerle görüşmeler yaptıklarını en kısa süre içinde çalışmaların başlayacağını söyledi.
Beldeye ulaşımın alternatif yoldan sağlandığını ifade eden Eskioğlu, Gümeli Beldemizde meydana gelen heyelan bölgesinde çalışma yapılması için AFAD, DSİ, Özel İdare ve Orman İl Müdürlüğü ile görüşmelerimizi yaptık. Şuan itibariyle bölgede heyelan devam ediyor.Yaklaşık 500 kamyona yakın toprağın yola kayması bekleniyor.Heyelanın meydana geldiği ormanlık alanda çalışma yapılmadan yoldaki taş ve toprağı kaldırmak çok tehlikeli. Kaymakamlık olarak ilgili yerlerle görüşmelerimizi yaptık. En kısa sürede heyelan bölgesinde çalışmalar başlanacak.Yine Beldemizden gecen 4 kilometrelik derede ıslah çalışması yapılması için ihalesi yapıldı. Ayrıca, Alaplı-Mollabey alternatif yol çalışması ile ilgili Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden 2017 yatırım programına alınarak çalışmalar tekrar başlanacak. Yol tamamlandığı zaman köylerimize ulaşım çok daha rahat sağlanacak diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER