Kdz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Kdz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı,  19 Eylül Gaziler Günü  nedeniyle bir  mesaj yayımladı

Kdz.Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, 19 Eylül Gaziler Günü mesajında şu görüşlere yer verdi;  şu görüşlere yer verdi;

“19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ''Mareşal Rütbesi'' ve ''Gazilik'' unvanının verildiği günün yıldönümü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.

Kahraman Gazilerimiz, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’da, iç güvenlik kapsamında Terör ve 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadelede kısacası her zaman ve vatan bildiğimiz her yerde milli birliğimize kast edenlere karşı “ Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi ” diyerek Devletimizin bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuştur.

Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde yurdumuzun semalarında gururla dalgalanmaktadır.

 Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, ailelerine ve şehitlerimizin değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2022, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER