Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup Toplantısında Zonguldak’a Seslendi

Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup Toplantısında Zonguldak’a  Seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Zonguldak’a değindi.

 “19 yılda memleketi bu hale getirdiler. Sandığa gideceksin, oyunu vereceksin. 5 yıl sonra Türkiye'nin nereye geldiğini göreceksin. Haramilerin iktidarını nasıl indirdiğimizi göreceksin.” diye konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Zonguldaklılara seslendi:
 “Beş bin kişilik söz verdiler. 19 yıldır sözü yerine getirmediler. Türkiye taş kömürünün 5 bin kişilik işçiye ihtiyacı var. Dışarda 10 milyon işsiz var ama kadro vermiyorlar. Niçin? ‘Yurt dışından kömür getiriyoruz, yurt dışındaki işçi kazansın’ diyorlar.

Zonguldaklı kardeşim, yeraltında çalışan kardeşim, sen hâlâ sandığa gittiğinde AKP'ye oy veriyorsan, şikâyet etmeyeceksin, aç kaldığında da şikayet etmeyeceksin, hakkını da aramayacaksın. Ama hakkını arıyorsan, çoluğun çocuğun işsizse, yeraltında kömür dururken, o kömürü çıkarmayıp, dışarıdan getiriyorlarsa, sandığa gideceksin, dersini vereceksin. Tek oyla dersini vereceksin. O zaman Zonguldak kurtulur, bu ülke şaha kalkar. Zonguldak emeklilerin kenti oldu. Bu ayıptan Zonguldaklılar kurtaracak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER