KILIÇER KONUŞTU

KILIÇER KONUŞTU

Bölge ticaret ile siyaseti hayatının tanınmış isimlerinden, Sanayici Lütfi Kılıçer,  dikkat çeken bazı yanlışların düzelmemesi durumunda, &[#]8220;Bu memleketin ne iş yapanı,  ne ticaret yapanı, ne huzur bulacak, nede bereket bulacak&[#]8217; dedi.

 

MHP Alaplı Belediye Başkan Adayı ve Kılcıoğulları Ltd Şti. Sahibi Lütfü Kılıçer, Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın daha da gelişmesi adına, yöneticiler ile sivil toplum örgütlerinin daha sık bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçer konu ile ilgili olarak gazetemiz Muhabiri Şaban Atalay&[#]8217;ın sorunlarını yanıtladı.  Yöneticilerin 2-3 ay da bir bir araya gelerek, istişarede bulunmasını isteyen Kılıçer, ekonomiden, siyasete pek çok konuda düşüncelerini paylaştı.

 

 

Kılıçer, yöneticilerin; bölgesinin, ülkesinin genel konuları sık sık bir araya gelerek, projeleri hayata geçirilmesi adına çalışması gerektiğini ifade ederek şu görüşler yer verdi:  

 

&[#]8220;Her noktada konsensüse ihtiyaç var. Ticaret alanında, ekonomide! Disiplinli olmadığımız, bazı gerçekleri terbiye etmediğiniz sürece, bu memleketin ne iş yapanı,  ne ticaret yapanı, ne huzur bulacak, nede bereket bulacak. Hiçbir zaman için uzun vadede ayakta kalabilecek kurumlar, sürekli bir şekilde tekelleşiyorsa, yandaşlar kurumsallaşmalar bir gün gelip, baş kaldırıp gidecektir. Bir devir gelecek; bu bugünkü kurumsallaşan büyüyen, kurumsallaşmış olarak ekonomik güç sahibi olanlar için bir süre sonra siyasi dönem bitecektir. Bir siyasi dönem daha başlayacaktır. Bu sefer öbürlerinin yandaşları başlayacak, İnsan bunlara çok üzülüyor.&[#]8221;

 

BUGÜN EKONOMİ OLARAK GELDİĞİMİZ NOKTA İYİ BİR NOKTA DEĞİL

 

Kılıçer, muhalefetin iktidarları yönlendirme gibi demokratik bir görevinin olduğunu kaydederek,  şöyle dedi.

&[#]8220;Muhalefet yol gösterendir. Doğrulara doğru, eğriye eğri demek lazım. Bugün ekonomik olarak geldiğimiz nokta, iyi bir nokta değil. Bugün Türkiye&[#]8217;de eğer para ihtiyacı varsa; bağımsız bir ekonomi bunu kendisi temin etmelidir. Yani para basmalıdır, karşılığı nedir, ne olmalıdır?  Ülkelerden yüksek miktarda dövizli faizli parayı buraya getiriyorlar.  Yüksek faiz alıyorlar, madem bu faizle dışarıdan geliyor. Daha doğrusu insanlarımız emeğini alın terini alıp götürüyor. Halk ve hukukunun çoluk-çocuğunun rızkını alıp götürüyor.&[#]8221;

MAAŞTA ADALET SAĞLANMALI

Maaş dengesizliğini de eleştiren Kılıçer, &[#]8220;Bugün asgari ücret ne kadar; 700 TL.civarında. Emeklinin aldığı 800 TL, peki bu meclise seçilmiş ve atanmış olanlar ne maaş alıyor. Maaşları çok yüksek. Bunlar maaş almadan bu işleri yapmalıdırlar. Siyaset gönül işidir, parayla yapılmaz. Peki bu ülkemizde tartışa bilirler mi, bunlar pastanın iyisini yiyorlar. Muhalefet neden bunları konuşmuyor, bizim hiçbirisi düşmanımızda değil, hasmımızda değil, Ama ben milletvekili maaş tartışmaları olduğunda rahatsız oluyorum. Türkiye&[#]8217;de ücretsiz bir siyasi oluşum olsun, maaşla siyaset olmaz! Siyaset bir fazilet düzeyidir. Bu memleketin geleceğini tayin edecek belirleyecek, geçmişten tecrübe alacak siyasi kurumların tümü, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıyla toplanan bu vergilerle, trilyonlarca para alıp millete; bayraktı, konvoydu, parti kirasıydı harcıyorlar; bunlar bitsin!

Bu memlekette siyasi kurumları yaşatacak,  hizmet etmek isteyen kendi imkanlarıyla edecek.  Kaynaklarını temin edip, eğer dünyaya güzel bir örnek verilmek isteniliyorsa böyle bir tabloyu bu siyasetin içersinden çıkaralım. Yani siyaset yapan, yapacaksa cebinden yapsın. 

 

ÖNEMLİ KAZANIMLARIMIMIZ OLDU

 

Siyaset olarak 45 yılı geride bıraktığını ve tecrübelerinin kendisine önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Kılıçer şunları söyledi:

&[#]8220;Ben bu memlekette yaşamım itibariyle, gerek tecrübelerle, siyaset ve cemiyet dünyasını iç içe bulunmamızdan dolayı, bu memleketin yöneticilerine şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

Bu memleketin gerçek yöneticileri, &[#]8220;ben gerçekten dürüstüm, gerçekten halkıma, vatanım için  hayat standartları ile birlikte herkese eşit bir oranda refah seviyesinde güvenli bir ortamda yasayacağını temin etmek için çalışıyorum&[#]8221; diyebilmeli.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2012, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER