KİM DEMİŞ, ÇİNLİ GELİN KAPTAŞI BİLMEZ DİYE

KİM DEMİŞ, ÇİNLİ GELİN KAPTAŞI BİLMEZ DİYE
gundemeregli.com-   Çinli Xue Hui (27) önce Müslüman oldu, sonra Leyla ismini alarak Türk geleneklerine göre evlendiği düğününde  Kaptaş havası eşliğinde kurtlarını döktü.

üniversite eğitimi için 8 yıl önce gittiği Çin´de bir şirkette dış ticaret uzmanı olarak çalışan Emrah Akman (27),   ´´Leyla´´ adını alan Hui, Çin´de resmi nikâhlarını kıydıktan sonra Türkiye´ye gerçekleşen bir düğün ile dünya evine girdi.

Alaplı Belediye Aile Çay Bahçesi´nde görkemli bir düğün töreni gerçekleşen Akman çifti, akrabaları ve dostlarıyla mutluluğunun tadını çıkardı.

  

Damat Akman eşi ile nasıl tanıştıklarını anlatarak, 8 yıldır çinde olduğunu ve eşinin çok sevdiğini ifade etti.

Eşinin ailenin tek çocuğu olduğunu ifade eden Akman, ´´Ben 8 yıldır Çin´de yaşıyorum. Öğrenci olarak gittim, mezun olduktan sonra da iş hayatımı orada sürdürdüm. Çince´yi çok iyi biliyorum. Eşim de yeni yeni Türkçe öğreniyor. Çin´de bir düğün yaptık. Alaplı´da yakınlarımızla mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Eşim nişanlı olduğumuz dönemde Müslüman oldu. Dinimizi ona ve ailesine anlattım. Kendisine çok mantıklı geldi. Geçen yıl Alaplı´yı ve köyümü eşime gezdirmiştim. Burada fındık topladı, ilçemizin geleneklerini tanıdı. Düğünümüz de Türk gelenek ve göreneklerine göre oldu. Eşimin bir Türk   dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2012, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER