Köylü kredi ile desteklenecek

Köylü kredi ile desteklenecek

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanı Mahmut Aydın, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Fuat Şanal ile Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Destekleme Şube Müdürü Mustafa Kır&[#]8217;ı ağırladı.

Zonguldak orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleşen görüşmede Yenice&[#]8217;nin odun dışı ürün potansiyeli değerlendirildi. Mesire yeri yapılması planlanan Süreyya Çamlığı mevkiinde incelemelerde bulunan heyet, katılımcılara yönelik olarak farklı konularda bilgiler verdi.

Özellikle odun dışı ürünler hakkında katılımcıları bilgilendirilirken, Yenice&[#]8217;de odun dışı ürün olarak üretilebilecek Ihlamur çiçeği ve mantar üzerinde duruldu.  

ORKÖY Dairesi Başkanı Mahmut Aydın ise, üretimi yapılacak odun dışı ürünlerin üretimi sürecinde orman köylüsünün kredi ile destekleneceğini belirtti.

 

 

Toplantıya katılan kooperatif başkanları, yapılan odun dışı üretim çalışmalarında karşılaştıkları problemleri dile getirdiler.

 

Toplantıdan sonra mesire yeri yapılması planlanan Süreyya Çamlığı mevkiinde incelemelerde bulunuldu.

 

İşletme idare binasını ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan heyet, Karabük&[#]8217;e gitmek üzere Yenice&[#]8217;den ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2012, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER