Köyün durumunu kıskandım!

Köyün durumunu kıskandım!

Zonguldak Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, 26 Haziran’da İstanbul’da düzenlenen Zonguldak Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği’nin (ZONSİAD) olağan kongresine katıldı. Kongre açılış konuşmalarında söz alan Üstün’ün Balıkesir’de bir köyün nüfusunun Zonguldak’ta bir beldeden daha fazla olduğunu belirterek iş ve istihdam sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Üstün konuşmasında “Balıkesir’in Havran ilçesininin bir köyünde bile istihdam sağlanıyor ve bölge halkı göç etmiyor. Necdet Tıskaoğlu’nun başkanlığında ZONSİAD ile birlikte Zonguldak’ta yeni istihdamlar yaratacağımızı umuyorum” dedi. Karaman Belediye Başkanı Üstün’ün konuşmasından satır başları şu şekilde:

Zonguldak’ta şöyle bir sorunumuz var. Bizim 1800’lü yılların Fransa’sının şuan ki Avrupası olan Zonguldak ilimizin bu kadar göç verip, 90’lı yıllardan sonra kendi göç verdikleri yerlerde, ilerleyip hakkıyla hakkaniyetiyle kendi işlerini, istihdamlarını kurdular.

Biz iki üç gün önce bir tatile çıktık. Bugünkü programa yetişmek için yarın sabah biraz erken çıkalım. Gelirken de Çanakkale gazilerimizden Seyit Onbaşı’nın mezarını ziyaret edelim, Fatiha okuyalım, dedik. Köye gittiğimizde 2bin 300 nüfus tabelası var. Bizim beldemizden daha kalabalık nüfusa sahip. Biraz kıskanma durumu oluştu. Köye girdiğimizde sabah saat 7.45 insanlar sokaklarda işlerine gidiyor. İlerleyen saatlerde halk ile sohbet ederken dış göç var mı sorusuna; buradan göç yok cevabını aldım.

O topraklarda istihdam sürekli oluyor. İnsanlar öldükleri yerlerde yaşamaya devam ediyor. Zonguldak’ta da istihdam Necdet Tıskaoğlu Başkanın da başlattığı Eve Dönüş Projesiyle artacağını düşünüyorum. Sizlerin de Zonguldak’a yatırım yapmasını diliyorum.

İş insanlarının emrine amadeyim, sizin kadar yatırımcı Zonguldak’ta olsa şehrimizin kalkınacağına inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER