KÜTÜPHANE HAFTASI BAŞLADI

KÜTÜPHANE HAFTASI BAŞLADI

Karadeniz Ereğli’de, Kütüphane Haftası dolayısı ile etkinlik düzenlendiği bildirildi.

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan ve çeşitli etkinliklerle sürdürülen Kütüphane Haftasının bu yıl 58’incisi “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla 28.03.2022 ile 03.04.2022 tarihleri arasında kutlanıyor.
Alınan bilgiye göre; bu yıl “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla 58’ncisi kutlanan Kütüphane Haftası’nın açılışı, 28 Mart Pazartesi günü 10.30’da Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve ziyaretçilerin katılımlarıyla baladı.
Açılış konuşmaları, Ereğli İlçe Halk Kütüphanesi’nin tanıtım slayt gösterimi, ödül töreni, keman dinletisi ve Nurdan ve Ahmet Orhan OĞUZ İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri “Masal Karakterleri İle Okurlar Tanışıyor” etkinliği kapsamında; öğrenciler, masal kahramanları kıyafetlerini giyip ziyaretçiler ile birlikte kitap okuma etkinliği ile güne devam edildi.
Diğer yandan; kamuoyunda kütüphanelere ilişkin olumlu çağrışım oluşturmak, kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek ve farkındalık yaratmak için 58. Kütüphane Haftası, hafta boyunca İlçe Halk Kütüphanesi’nde çeşitli etkinlikler ile kutlanacağı kaydedildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER