'Kuyu' yu TTK ekibi kurtardı

Beykoz'da sondaj için açılan 70 metre derinliğindeki kuyuya düşen yavru köpek için kurtarma çalışmaları sona erdi. ‘Kuyu’ ismi verilen köpek, Zonguldak'tan gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibinin geliştirdiği ve yılan yakalamada kullanılan özel bir yöntemle kurtarıldı.

'Kuyu' yu TTK ekibi kurtardı

İstanbulun Beykoz İlçesi Dereseki Köyünde 70 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen ve Kuyu ismi verilen köpek, 10 gün sonra kurtarıldı. 

Sondaj kuyusunda mahsur kalan yavru Kangal Köpek son günlerde gündemde dikkatle takip edilmiş, birçok ekip tarafından çalışmalar sürdürülmüştü. Zonguldaktan giden TTK tahlisiye ekipleri başarılı bir çalışmaya daha imza atarak Kuyu nun kurtarılmasında büyük pay sahibi oldu.

Çalışmaların dokuzuncu gününde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) ve itfaiye ekipleri, sondaj için açılan ve daha sonra kapatılmayan kuyuya düşen köpeği kurtarmak için çok çeşitli yöntemler kullanıldı. Yavru köpeğin hayatını riske atmamak için titiz çalışma yürüten ekipler, 30 santim genişliğinde ve 70 metre derinliğinde olduğu belirtilen kuyuda zaman zaman zor anlar yaşadı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekipleri geçmiş yıllarda deprem ve diğer doğal afetlerde kurtarma faaliyetlerine katılarak, başarılı çalışmalarıyla adını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER