Libya'da batan gemide 2 Zonguldaklı da var...

Libya açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle batan Türk kargo gemisinden 6 kişi kurtarılırken, 7 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Kayıp olanların arasında Zonguldak'ın Karaman beldesinden Cevceddin ve Celalettin Tunca kardeşler de var.

Libya'da batan gemide 2 Zonguldaklı da var...

Edinilen bilgiye göre, Libya açıklarında dün yerel saatle 12.30da Tınaztepe-5 adlı Türk kuru yük gemisi battı. Tamamı Türk 13 kişilik mürettebattan 6 personel kurtulurken, 7 personelden ise henüz haber alınamıyor. Geminin, kötü hava koşullarından dolayı battığı bildirildi.

Kayıp olan 7 mürettabata halen ulaşılamazken gemi mürettebatından ikisinin Zonguldaklı 47 yaşındaki Cevceddin Tunca ve kardeşi 41 yaşındaki Celaleddin Tuncanın olduğu ortaya çıktı.                 

Henüz haber alınamayan iki kardeşin geminin makine dairesinde yağcı ustası olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Olay sonrası firma yetkilileri Merkeze bağlı Keller köyünde yaşayan kardeşlerin ailesine ulaştı.

Eşiyle kazadan önce çağrılaşıp iyiyim mesajı vermiş!

Yaklaşık 10 yıldır gemi adamı olarak çalışan üç çocuk babası Cevceddin Tuncanın kayınbiraderi Cengiz Doğan, firmadan gelen telefonla olayı haber aldıklarını ifade etti. Cevceddin Doğanın kazadan önce eşi Gülseren Tuncayla cep telefonu üzerinden çağrılaştığını anlatan Cengiz Doğan, şöyle devam etti:

Kendisi eniştem oluyor. Ben de gemi adamıyım. Yeni geldim. Yatsı namazı sırasında kardeşim eve geldi. Eşi ile ilgili telefon gelmiş. Şirketten aramışlar. Geminin battığını söylemişler. Ben tabi ilk baştan inanmadım. Alt katta ağabeyi şirket tarafından arandı. Geminin Libya açıklarında battığını söylemişler. Bir de kardeşi var. İki kardeş birlikte çalışıyorlardı. Tahminim kalkıyorlarmış, limana yanaşacaklarmış. Gemi mozaik yüklü. Tahminim gemi yattı. Alabora oldu. Bir anda battı. Benim eniştem makineci. Tahminim yukarı çıkamadı. Galiba kayıp. Şirket 6 kişinin kurtulduğunu söyledi. 7 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Şirket biz size döneceğiz dedi. Henüz bir gelişme yok. Eniştem ve kardeşi yıllardır ikisi birlikte orada çalışıyorlar. Şirketin gemisinde çalışıyorlardı. İkisi de kayıp. bekliyoruz.  Olay meydana gelmeden önce sabah 09.00-10.00 sıralarında eşi ile birbirlerine çağrı atmışlar. Kaza meydana gelmeden önce çağrılaşmışlar. Ama konuşma yok. Çağrı atarak iyiyim mesajı vermeye çalışmış.

“HABER BEKLİYORUZ”

Bir ziyaret için Ankaraya giden Keller Köyü Muhtarı Kazım Aldemir, olayı haber alır almaz köye döndüğünü ifade etti. Devlet yetkililerine ulaşarak kazaya ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını belirten Aldemir şunları söyledi

Öncelikle aldığımız habere göre köyümüz halkı ve hepimiz üzgün bir haldeyiz. Tam net bir sonuç alamadık. İnşallah Cenab Allahtan hayırlı bir haber alırız. Başta yetkililer olmak üzere ilgili yetkililere haberler verildi. Yetkililerden haber bekliyoruz. Şimdi bunları konuşmak bile erken ama inşallah hayırlı bir haberle umutlanırız. Gemide çalışan 13 personel arkadaşımız olduğunu öğrendik”

“UMUT EDİYORUM Kİ BİZ O ACIYI DUYMAMIŞ OLURUZ”

“Cevceddin Tuncanın yaklaşık 2 ay önce çalışmak üzere gemiye gitti. Köy halkı olarak umutlu haber bekliyoruz. Bunlardan 6 arkadaşımızın hayatta olduğunu, 7 kişiden henüz bir haber alınamadığı bize söylendi. Onun için biz de net bir şey bilmediğimiz için gerekli yerlerden ve İstanbuldaki şirket ile irtibat halindeyiz. İyi haberleri bekliyoruz. Umut ediyorum ki biz o acıyı duymamış oluruz. Cevceddin arkadaşımız en son 1-2 ay olmadı gemiye gideli. Sonrasında küçük kardeşi Celaleddin buradaydı. İki kardeş aynı gemide aynı görevi yapıyorlar. Bu bir talihsizlik diyoruz. İnşallah umut ediyoruz ki o haberi almamış oluruz. Köy halkı olarak üzgünüz. 

OLAY

Türkiyenin Misurata Başkonsolusluğundan alınan bilgiye göre, Türk bayraklı Tınaz Tepe isimli gemi, Misurata Limanı açığında demirlediği sırada bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle yerel saat ile 10.30da battı.

Misurata Sahil Güvenlik ekiplerince arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişiler sağlık kontrollerinin ardından otele yerleştirildi.

Gemideki 7 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Türkiyenin Misurata Başkonsolusluğu olayı yakından takip ediyor.

LİBYA AÇIKLARINDA BATAN TÜRK GEMİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Batu Denizcilik adına yapılan açıklamada, Acentemiz ve sigorta temsilcilerimiz aracılığı ile bilgileri güncellemeye çalışmaktayız. Olayın nasıl cereyan ettiği ve personelimizin durumu hakkında elimize ulaşan tüm bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Şu an için başka bilgiye sahip değiliz. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize meselesi çıkmazsa yarın Libyada olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumunun yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ancak Libya hükümetinden sağlıklı bilgi almakta sıkıntı yaşadığımızdan, süreçle ilgili olarak elimizde olmayan sebeplerle detaylı bilgi paylaşamıyoruz denildi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER