Ligden Çekilme Kararı Aldılar

Ligden Çekilme Kararı Aldılar

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Satılmış Gebeş, Türkiye Kadınlar Voleybol 2.Lig’de mücadele etmesi beklenen Çaydeğirmeni Belediyespor’un maliyetin 800 bin lira  ile 1 milyon 200 bin lira olması nedeniyle ligden çekilme kararı aldıklarını ve  tüm hakları da  DSİ’ye verdiklerini açıkladı.    

MALİYET 800 İLE 1 MİLYON 200 BİN LİRA 

Konu hakkında açıklama yapan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Satılmış Gebeş, “Bayanlar Voleybol 2.Ligi’nin maliyeti çok yüksek. Ligi orta sıralarda bitirmek için yaklaşık 800 bin lira, zirveye oynamak için ise yaklaşık 1 milyon 200 bin lira gibi bir para gerekiyor. Bizim Belediye olarak bu bütçeleri karşılamamız mümkün değil. Maliyet çok yüksek, biz bunun altından kalkamayız. Sponsor bulmamız da çok zor. Bize işin başında 100 bin lira dolayında masraf olacağı söylenmişti. Ama gerçek rakamlar arasında uçurum var” ifadelerine yer verdi.  

YÖREMİZDEN OYUNCU YOK

Zonguldak ve çevresinden sporcu olmadığını da belirten Satılmış Gebeş,, ‘’Bakıldığında takım içinde yöremizden sporcu yok. Takımın tamamı dışarıdan transfer edilen sporculardan kurulu. Bizim asıl hedefimiz yöre gençlerine ve sporcularına ağırlık vermek. Belediyelerin göreve gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendirmek ve yöre çocuklarına spor yaptırarak onları topluma kazandırmak, gelecekte iyi bir sporcu, iyi bir bireye dönüştürmek. Dışarıdan gelecek sporcuların  ceplerine para koyup göndermek yerine yöremizin çocuklarını kalkındırmak ve spor yaptırmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.  

 PROFESYONEL LİGE PARA HARCARSAK, AMATÖRE HARCAYACAK PARAMIZ KALMAZ

Profesyonel lige para harcarsak, amatör branşa harcayacak paralarının kalmayacağını dile getiren Başkan Satılmış Gebeş, ‘’kalmaz “Biz yöremizdeki yaklaşık 200 çocuğumuza 4-5 branşta spor yaptırıyoruz. Bütçemiz de buna uygun. Eğer profesyonel lige para harcarsak, amatör branşa harcayacak paramız kalmaz, yöremiz  çocuklarına da bu imkanı sağlayamayız. Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis olmak üzere 200 çocuğumuz çok mutlu. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Çaydeğirmeni’ndeki imkanlar bir çok ilçe ve ilde bile yok. Biz beldemizi çok güzel ve yaşanabilir hale getirdik. Sosyal alanlarımız her geçen gün gelişiyor. Her şey vatandaşımızın ve çocuklarımızın daha huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi için. Bu hedefimiz yolunda ilerliyoruz. Durmak yok, yola devam” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER