Madene indiler

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, Zonguldak'ta maden ocağına girdi.

Madene indiler

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, bir dizi etkinliklere katılmak üzere Zonguldak’a geldi. Fevzioğlu ve Batum maden ocağına girdi.

Yaklaşık 3 saat boyunca maden ocağını gezen ve işçilerle buluşan Feyzioğlu, maden ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Feyzioğlu, maden ocağında emsalsiz bir tecrübe yaşadığını aktardı. Madene inen Metin Feyzioğlu ile madenden çıkan Metin Feyzioğlu arasında düşünce farkı olduğunu söyleyen Feyzioğlu, şöyle dedi:

Emsalsiz bir tecrübe yaşadım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Allah işçi kardeşlerimizden razı olsun. Ama devletten de razı olsun. Tabi devletin koşulları özel işletmelerin koşullarından daha iyi. Böyle olmasına rağmen ne kadar büyük zorluklarla kardeşlerimizin çalıştığını gördük. Biz yürüdük, çalışmadık. Ama aşağıda o şartlarda bir de çalışılıyor. Hem de çok ağır bir çalışma. 50-60 kilogramlık o direkleri tek başına taşımak gibi yada iki büklüm yerde kazma yada matkapla çalışmak gibi çok zorlu şartlar. Yine de devletteki emniyet tedbirlerinin çok daha fazla olduğunu gördük. Özel işletmelerin de tamamının bu seviyeye ulaşması lazım. Burada şöyle bir mukayese yapmakta büyük fayda var. Emsali burayı alırsak bu emsalde bir ocakta bu kadar işçiyle ne kadar kömür çıkarıldığını hesaplayıp, bu ölçüde bir başka ocakta ne kadar kömür çıkarıldığıyla karşılaştırdığınızda işte o aradaki fark özel işletmede işçinin üzerinden kazanılıyor. Bunu dikkate almak lazım. İnsan hayatı üzerinden bunu yapmamak gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER