‘’MADENLERDE 30 ARKADAŞIMIZIN TESTİ POZİTİF‘’

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu Türkiye Taşkömürü Kurumu vaka sayıları ve işçi alımı konusunda açıklamalarda bulundu.

‘’MADENLERDE 30 ARKADAŞIMIZIN  TESTİ POZİTİF‘’

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’da vaka sayısı 30. İşveren olsun üyelerimiz olsun çalışanlarımız olsun kurallara hassasiyetle uymaya çalışıyoruz. Bu sayının yükselmemesi için elimizden geleni yapıyoruz”dedi. Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, madenlerde 30 maden işçisinin testinin pozitif olduğunu söyleyerek, “Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’da vaka sayısı 30. İşveren olsun üyelerimiz olsun çalışanlarımız olsun kurallara hassasiyetle uymaya çalışıyoruz. Bu sayının yükselmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sayıyı yükseltmemek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah yükselmeden bu şekilde devam edeceğiz”diye konuştu.

‘Acilen Türkiye Taşkömürü Kurumuna 3 bin işçi alınması gerek’

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’ya acilen 3 bin işçi alımı yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Mutlu, “Geçmişten günümüze kadar işçi alımlarıyla ilgili mücadele veriyoruz. Zonguldak’ta ve Türkiye’de ki siyasetçilerimizle beraber bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezninde hep beraber girişimlerimiz oluyor. Bir takım açılışlar için 25 Aralık’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a geleceğini biliyoruz. Beklentimiz Türkiye Taşkömürü Kurumu’ya acilen 3 bin işçi alımının müjdesini Cumhurbaşkanımızın vermesi. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yerli milli kaynaklarımıza sahip çıkmamız gerek. Yerli kaynaklarımızın değerini kriz döneminde daha iyi anlıyoruz.  Kömür konusunda tedarik sıkıntıları var. Kömür fiyatları faiş şekilde yükselmeye devam ediyor. Bizde bundan payımızı alıyoruz. Türkiye Taşkömürünün doğal zenginliklerini çıkarmak için yeraltı kaynaklarına sahip çıkmamız gerek. Türkiye Taşkömürü kurumunun norm kadrosunun tamamlanması gerek. İlk etapta 3 bin ardından 3 bin işçi daha alınarak tamamlanması gerek. Cumhurbaşkanımız kömür üretiminin artması gerektiğini söyledi. Taşkömürü üretimi zamanla geriliyor”diye konuştu.

‘Türkiye Taşkömürü Kurumunda düşük ücretle çalışan işçilerin maaşlarının arttırılması gerek’

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumunda düşük ücretle çalışan işçilerin maaşlarının arttırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye Taşkömüründe ve maden teknik aramada asker ücretle çalışan ücretle çalışan işçilerimiz var. Yer üstü düşük ücretle çalışan ücretlerimiz var. Biz askeri ücretle ilgili oturumları tamamladıktan sonra zam belirlendikten sonra diğer arkadaşlarımıza da zamlar talep edilmesini istiyoruz. Bu süreci hassasiyetle takip ediyoruz” şeklinde konuştu.


 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER