MAHALLE SUSUZ KALDI, EKİPLER YARDIMA KOŞTU!

Velioğlu Mahallesini besleyen depoya gelen suda azalma olduğunu fark eden Çaycuma Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, 1 kilometrelik karlar altındaki hattaki patlağı dronla tespit ederek onardı.

MAHALLE SUSUZ KALDI, EKİPLER YARDIMA KOŞTU!

Çaycuma belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri Velioğlu Mahallesini besleyen 100 tonluk depoya suyun yetersiz geldiğini tespit etti. Bir alt kotta bulunan 200 tonluk depodan su çıkışının normal olduğunu saptayan ekipler, nedeni üzerine araştırmaya geçti. 200 tonlu depo ile 100 tonluk depo arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik isale hattında bir patlaktan şüphelenen ekipler, karlar altındaki zorlu arazide, gözle kontrol yapmanın olanaksızlığını görünce, hattın geçtiği bölgeyi dron uçurarak gözlemeye başladı.

KARLA KAPLI ENGEBELİ ARAZİYE PALETLİ İŞ MAKİNELERİYLE ULAŞILDI

Dronla yapılan gözlem sırasında, yaklaşık 1 metrelik karın içinde su akıntısı olduğunu gören ekipler tüm dikkatini o bölgeye yoğunlaştırdı. Çeşitli açılardan yaklaşan drondan elde edilen görüntülerle patlağın yerini kesin olarak belirleyen ekipler, ulaşımın imkânsız olduğu noktaya, paletli iş makinesiyle gitme kararı aldı. Karlarla kaplı  engebeli arazide paletli kepçe ile  yol açarak ilerleyen ekipler, tespit ettiği patlağı tamir ederek mahallenin susuz kalmasını engelledi.

90 SANTİM KARIN ALTINDA 1,5 METRE TOPRAK KAZILARAK ONARIM YAPILDI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Son yılların en çetin kışının yaşandığı bölgemizde, ekiplerimizin cansiperane şekilde karla mücadelesi sürüyor. Çok şükür bu kötü hava koşullarını çok büyük olumsuzluk yaşamadan atlattık. Ana arterler ve başta hastane, karakol gibi kritik noktaların yollarını açık tutarak halkımızın mağdur olmasını önledik. Su arzında da hiçbir olumsuzluğun yaşanmasına müsaade etmedik. Öyle ki, Velioğlu Mahallemizde orman içinden geçerek 100 tonluk depoyu besleyen isale hattındaki patlağı, ekiplerimiz, dronla tespit ederek onarımını yaptı. Operasyonu son derece güzel bir planlama ile yapan ekiplerimiz, mahalleyi bir dakika bile susuz bırakmadı. Olağan koşullarda bile ulaşmanın zor olduğu yerde, son derece yaratıcı yöntemle patlağı tespit edip, 80-90 santimetre karın altında, bir buçuk metre toprağı kazarak onaran ekiplerimize tüm Çaycuma halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER