MAHKEME RESTLEŞMESİ

MAHKEME RESTLEŞMESİ

Zonguldak Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile CHP grup başkanvekili Atınç Kayınova arasında mahkeme restleşmesi yaşandı. Temmuz ayı birleşiminde Belediye Başkanı Ömer Selim alan, Atınç Kayınova'ya sorduğu soruya tepki olarak, "Bir bildiğin varsa mahkeme orada gidebilirsiniz"derken CHP grup başkanvekili Atınç Kayınova'da 'Murat Pulat ile bir sorunuz varsa mahkeme orada' diyerek ilginç ve sert tartışma yaşandı. Zonguldak Belediyesi'nin Temmuz ayı birinci Birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. BETON YIĞINI MI DEĞİL Mİ YARIN GÖRÜRSÜNÜZ! CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova Başkan Ömer Selim Alan'a mecliste gündem maddelerinin görüşülmesinden önce İsmet İnönü Parkı, Kapuz Plajı ve ihalelerdeki şeffaflık gibi konularda çeşitli sorular yöneltti Karşılıklı tartışmaların yaşandığı mecliste Zonguldak Belediye Başkanı Ömer, Selim Alan, CHP İl Başkanı Murat Pulat'ın kendisinden özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Kapuz Plajı'nın beton yığını olarak değerlendirmesi tepki gösteren Belediye Başkanı Selim Alan, "Yarın açılıyor, beton yığını mı değil mi görürsünüz" diyerek cevapladı.

Başkan Alan, Atınç Kayınova'nın sorulardan memnun kalmazken, kısa süreli tansiyon yükseldi. Atınç Kayınova gündem dışı söz olarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan şeffaflık istedi, bizde mecliste bunu istedik. Biz bunları konuşunca siz hoşlanmıyorsunuz. Ben kendim için değil halk için anlatıyorum. Biz yolları yaparken altyapı çalışması yapıyoruz diyorsunuz. Zübeyde Hanım caddesinde ki çalışma için 8 ayda anlaşmıştık. Yapılan çalışma sokuldu, vatandaşın parasını çarçur ediyorsunuz. Lauvar alanında ki aşama nedir, hani şeffaflık diyorsunuz ya! 2014-2019 döneminde Emniyet Müdürü uygulamalar yapardi, şimdi yapılmıyor. Herkes istediği yere araç parkediyor, siz bundan rahatsız degilmisiniz? Kapuz Plajini açacağız demiştiniz, hala eksikler var. Beton yığınına çevrilmiş." Sorularını yöneltti.


BASKAN ALAN TEPKI GÖSTERDİ 

Sorulara tepkili cevap veren Başkan Alan: "Çalışmalardan rahatsız olmanız çok normal. Canınızın yanması normal. Siz şimdi hersey anında yapılsın istiyorsunuz, biz sizden daha çok istiyoruz. Eksiğimiz elbette var, bardağın hep boş tarafına bakıyorsunuz. Kapuz Plajı yarın açılacak, bunun taktirini kamuoyu verecektir. Siz algı yaratmak istiyorsunuz. Sizde bu kadar gelişimin, yatırımın parçasısın. Şeffaflık konusunda hesap veremeyeceğimiz hicbirsey yok. Muhalefeti bile becerememişsiniz. Mühendis arkadaşlar Kapuz da bir eksiklik yapmışsa siz neden söylemiyorsunuz? Buranın taktirini vatandaş verecektir. Yeter ki konuşmak için konuştuğunuz için bunlar oluyor. İsmet İnönü Parkı için İl Başkanınız özür dilemediği sürece muhatap kabul etmiyorum. Murat Pulat haddini aştı, konuşmuş olsaydı sorun ortadan kalkardı. Saygısızlık yapamaz, muhatap kabul etmiyorum. Özür dileyecek, ondan sonra muhatap kabul edeceğim. Biz hizmet ediyoruz zorunuza giden o.Bildiğiniz bir şey varsa mahkeme orada"dedi. Atınç Kayınova'da Murat Pulat'la aramızda şahsi sorun varsa mahkeme orada gidip mahkemeye verebilirsiniz" diyerek mahkeme restine mahkeme restiyle cevap vermiş oldu.

KAPUZ PLAJI'NDA ŞEZLONG VE ŞEMSİYEDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Mecliste Belediye 2021 Yılı Gelir Tarifesinin Kapuz Plajı Hizmet Ücretleri bölümünde bulunan şezlong ve şemsiye ücretlerinin tarifeden kaldırılması talebi hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale. ESKİ HAL BİNASINDA Kİ AÇIK OTOPARK İŞLETİLMESI BELEDİYENİN GELİR TARİFESİNDEN KALDIRILIYOR Acılık Caddesi Eski Hal Alanının açık otopark işletilmesinin ve bununla ilgili olan ücretlendirmelerin Belediyemiz 2021 Yılı Gelir Tarifesinden kaldırılması hakkındaki yıldızlı görüşülerek oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. MİTHATPAŞA'DA BELEDİYENİN HİSSESİ 4 668,73.-TL BEDELLE TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİNE DEVREDİLECEK..


Mecliste son olarak Mithatpaşa Mahallesi 526 Ada, 12 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan 22000/1073987 (11.67m²)‘lik belediyeye ait hissenin; imar planındaki amacı doğrultusunda kullanılmak kaydıyla, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 30’ncu maddesine göre belirlenen 4.668,73.-TL bedel ile Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü adına devrinin yapılması ve bu hususla ilgili olarak yapılacak işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki yazısının komisyonlara gönderilmesini oybirliği ile karar verildi. Zonguldak Belediye Meclisi'nin ikinci birleşimi 6 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER