MECLİS TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı ilk oturumunda önemli kararlar alındı.

MECLİS TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı AKM Nikah Salonunda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Hüseyin Uysal, gündem dışı yaptığı konuşmada Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu. Uysal; “Geride bıraktığımız Mayıs ayında önce Engelliler Şenliğimizi, ardından da Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliklerimizi gerçekleştirdik. Her iki şenliğimize destek veren, emeği geçen herkese ve katılımda bulunan halkımıza teşekkür ediyorum. Ramazan Ayı’nda geleneksel iftar soframızda her akşam halkımızla bir araya geliyoruz. Günde 1500 kişiye iftar verirken ekiplerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik yardımlarımızı gerçekleştiriyor. Süleymanbeyler Köyü’ndeki Arıtma Tesissinden İlçemize Su verilmesi konusunda çalışmalar son aşamaya geldi. Hattın ilçe merkezinden geçişi tamamlandı.Gerek bu gerekse diğer alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarımıza yönelik asfalt çalışmalarına başlıyoruz.Bu yıl alt yapı çalışmalarının yapıldığı bölgelere öncelik vererek 60 bin ton asfalt dökeceğiz. Atatürk Anıtı’nın yenilenmesi çalışmaları sürüyor. Kısa sürede Atatürk Anıtı’mız Ulu Önder’e yakışır bir şekilde yeni halini alacak, ardından da İnönü Parkı’nda yeni düzenlemeye geçilecek” dedi.

“DAVULCULAR SINAV GÜNLERİNDE ÇALMAYACAK”

Başkan Uysal, üniversite sınavları için Ramazan davulcularının sınav tarihlerinde çalmamaları yönünde karar aldıklarını belirterek; “Bu hafta sonu ve bir sonraki hafta Üniversite Sınavları var. Sınav haftasında Cuma ve Cumartesi geceleri 31 mahallemizde görevli 45 davulcu sınava girecek adayların uykusunu bölmeme ve yeni güne sağlıklı uyanabilmeleri için görev yapmayacak. Tüm adaylara geleceklerini şekillendirecekleri sınavlarda başarılar diliyorum” dedi.

“PAZARYERİNDEKİ BİNA, KAYMAKAMLIĞA TAHSİS EDİLİYOR”

Başkan Uysal’ın açıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda Kent Meydanı, Cami ve 2 katlı otopark için önemli kararlar alındı.

Kent Meydanı projesinin başlaması için önemli bir adım olan Kaymakamlık binası konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, pazaryerinde belediyeye ait olan ve daha önce deprem zamanında da Kaymakamlık binası olarak kullanılan pazaryerindeki binanın Kent Meydanı Projesi kapsamında yeni bir Kaymakamlık binası yapılıncaya kadar Kaymakamlığa tahsis edilmesi için yetki istedi.

Yapılan oylama sonrası Belediye Başkanına protokol imzalaması için yetki verildi.

KENT MEYDANI UYGULAMA PROJESİ İÇİN BAŞKAN UYSAL’A YETKİ

Toplantıda ayrıca, Başkan Uysal’ın vizyon projelerinden biri olan Kent Meydanı, Cami ve 2 katlı otopark projesinin uygulama projesini imzalamak üzere, Kdz.Ereğli Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş.(KİPTAŞ) arasında yapılacak olan protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

“SAKİNDERE SİNEK YUVASI OLMAKTAN KURTULACAK”

Meclis toplantısında, 1 Nolu Sakindere’de yapılacak olan ıslah çalışması işi için İller Bankasından kredi alınması görüşülerek oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi.

Başkan Uysal yaptığı açıklamada, Sakindere’nin (Dombay deresi) ıslah edilerek rekreasyon alınına dönüşeceğini belirterek; “Bugün Bağlık’ta son sayımlara göre 21 bin civarında vatandaşımız yaşıyor. Alaplı’dan daha büyük. Sakindere tam bir kara sinek yuvası oldu. Burayı önemsiyoruz ve bir an evvel hem dereyi ıslah edip üstünü de rekreasyon alanı olarak yapmak etrafında da yürüyüş kaldırımları ve 7 metreyi bulan yol yapmak için başından beri gayret gösteriyoruz. Bu bir sorun ve daha önceden çözülmesi gereken bir sorun. Bu sorunu ortadan kaldıracağız, sakindereyi sinek yuvası olmaktan kurtaracağız” dedi.

Toplantıda ayrıca, Pazaryeri rehabilitasyonu çalışmaları kapsamında Pazaryeri (Köylü Pazarı) üzeri çelik konstrüksiyon ile kaplama yaptırılması işi için İller Bankasından kredi alınması da görüşülerek oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı yarın (Perşembe) yapılacak 2.oturum ile tamamlanacak.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER