Mehmet Azman, Cevdet Civelek'i Ezdi Geçti

Mehmet Azman, Cevdet Civelek'i Ezdi Geçti

Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de olaylı gerçekleştirilen Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Seçimli Genel Kurulu’nu Mevcut Başkan Mehmet Azman kazandı. Rakibi Cevdet Civelek ise 8 oy alabildi. 

Kongre Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 11.00’de başlayacağı daha önceden belirtilen kongrede, aşırı yoğunluk nedeni ile 12.30’da başladı. Divan Kurulu heyeti belirlendi. Divan Başkanı olarak 32. Bölge Denetim Kurulu Başkanı Kemal Çam seçildi. Çam, “yapılacak olan seçimimizin Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Karabük, Bartın ve 32. Bölge Birliğimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi. 2021 ve 2023 arası Çalışma ve Denetim Raporu okundu.

Sonrasında Azman, kürsü konuşmasında, esnafın ağabey ve kardeş olduğunu söyledi. Oluşturulan kardeşliğin hiçbir zaman bozulmayacağını savunan Azman, “görüşümüz ne olursa olsun, hangi partiden olursak olalım esnaf ve sanatkârın bir amacı vardır: Yanında çalışanların istihdamını sağlamak ve işine sahip çıkmaktır” diye konuştu. Yaşamını yitiren önceki başkan Hikmet Tezel’i saygı ile andığını da ifade eden Azman şöyle dedi:

“2020 yılında aldığımız bu kooperatifi 70 milyon finansman vermiştik. 2021 yılında 102 milyona çıkarttık. 2022 yılsonu itibari ile kredi desteği 345 milyon liradır. Bunda hiç ayırım gözetmedik. Makam kapısını hiç kapatmadık.”

KAPALI YAPILSIN KARMAŞASI!

Ardından 2021 yılı Bilanço ve Gelir Gider Tabloları okundu. Sonrasında da adayların yönetim kurulu listeleri Divan’a sonuldu. Cevdet Civelek’in listesini ‘önerenlerin isimleri’ olmadığından yasa gereği red edilse de Mehmet Azman ve diğer Divan üyelerinin oluru ile önerenlerin isimleri yazıldıktan sonra kabul edildi. Civelek oylamanın ‘kapalı yöntem ile (sandık)’ yapılması şeklinde öneri sundu. O anlarda kısa bir süre karmaşa yaşandı. Kaos yaşanmamasına imkan tanımayacağını söyleyen Divan Başkanı Kemal Çam, “ana sözleşmemizin 35’nci maddesinde açıkça yazar: Oylamalar açık yapılır. Bu, herkesin kafasında keşmekeşlik oluşturuyor. Fakat, genel kurula katılanların yüzde 51’i kapalı isterse ancak kapalı yapılır. Mehmet Başkan, kaosa yıl vermediği için Civelek’in önerini kabul etti” dedi.

OLAYLAR BÜYÜMEDEN ÖNLENDİ

Bu anlardan sonra gerginlikler başladı. Civelek, verdiği önergenin oylamasından önce konuşmak istedi. Divan ise dilek ve temennilerin daha sonra yapılacağını belirtmesi üzerine Civelek, oy kullanacakların baskı altında tutulduğunu ileri sürdü. Civelek yönetiminden bazı kişiler Divan Heyeti’nin oturduğu masala doğru yürüdü. Kemal Çam’ın istediği üzerine bir kişi salondan çıkartıldı. Konuşmak istemekte direnen Civelek, salondaki binlerce kişinin tepkisine rağmen mikrofonda konuştu. Civelek salondakilere ‘korkmayın, kapalı seçim isteyin” dese de salondakilerin tepkisi ile karşılaştı. Açık oylamaya geçildiğinde ise Mehmet Azman’ın yönetiminin kabulü için el kaldırılması istendi. Üyelerin tamamına yakınını el kaldırması nede ile sayım yapılamadı. Civelek’in yönetiminin oya sunulduğunda da salondan 8 kişi elini kaldırdı. Bu sonuçla, mevcut Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına 4 yıllık süre için Mehmet Azman yeniden seçildi.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Mehmet Azman, seçim sonunda yaptığı konuşmada, “bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek, kapıyı kimseye kapatmadıysak aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Asla ayrı/gayrı yapmayacağız. Ereğli esnaf ve sanatkarı her zaman kazanacak. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cevdet Civelek ise Azman konuşmaya başlarken salonu terk etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2023, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER