Memleketlerine Yatırımcı Olmalı!

Memleketlerine Yatırımcı Olmalı!

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Karakulak, geçmiş kötü örneklerin aksine ‘eve dönüş’ projesinin Almanya’dan da başlayabileceğini söyledi.ZONSİAD Genel Kurulu’na katılan Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, geçmişte gurbetçilerin memleketlerine yatırım için kenetlendiğini ancak olumsuz örnekler nedeniyle son bulduğunu hatırlatarak; değişen şartlar perspektifinde yeni başlangıçlar olabileceğini söyledi.
Zonguldak’tan yurt dışı ve yurt içi uçak seferlerinin başlaması ve kalıcı olması için yıllardır mücadele eden Karakulak Zonguldak Sanayici İş İnsanları Derneği’nin kongresinde önemli bir detaya dikkat çekti.

ZONSİAD ve Başkan Nejdet Tıskaoğlu tarafından başlatılan ‘Eve dönüş’ projesi kapsamında yapılan güzel başlangıçlara dikkat çeken Karakulak, güven ortamının sağlanması ile birlikte gurbetçilerin de Zonguldak’ta farklı yatırımlar için iştirakçi olabileceğini söyledi. Zonguldaklıları kucaklayıcı bir konuşma yapan Karakulak özetle; “Türkiye ile Almanya arasındaki köprüyü kurmamız lazım. ‘Eve dönüş’ çok önemli. Aslında bunu yıllar önce yaptık.  Ama hatalar yapıp yatırımcılar küstürüldü. 
Bu köprüyü tekrar kurabilirsek Almanyadaki gurbetçiler tekrar yatırım yapabilirler” diye konuştu. Karakulak, geçmişte gurbetçilerin katılımı ile kurulan DOKAP gibi fabrikaları hatırlatarak bu projelerle yeni başlangıçlar yakalanması için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.
Karakulak’ın sözleri, ZONSİAD Başkanı Tıskaoğlu ve salondakiler tarafından alkış aldı. Tıskaoğlu, Karakulak’a ayrıca sosyal medya hesabından da teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER