Meslekten ihraç edilen öğretmen hakim karşısında

Zonguldak'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Meslekten ihraç edilen öğretmen hakim karşısında

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen tutuklu öğretmen A.A, yakınları ve avukatı katıldı. Duruşmada anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suçlamalarının yöneltildiği sanık hakkındaki iddianame okundu.
Tutuklu sanık A.A., savunmasında yapıya geçmişte sempatisi olduğunu ancak 17-25 Aralık olaylarından sonra örgüte karşı kendisinde de tepki oluştuğunu öne sürerek, Yaklaşık 8 aydır tutukluyum. Evimde malum yapıya ait ne var ne yok koli içerisine koydum. Bunun da yakması için görev yaptığım lisede öğrencim olan ve ailecek görüştüğümüz R.Tye verdim. Kendisini evi sobalı olduğu için vermiştim. Yakacak niyetine. Onun neden yakmadığını bilmiyorum. Herkeste olduğu gibi benim de malum yapıya sempatim vardı. Bu dönemde elde ettiğim kitap ve dijital yayınları biriktirmiştim şeklinde konuştu.
Tutuklu sanık A.A., Telefon hattından örgütün mesajlaşma programı olan ‘Bylock’ çıkmasına ilişkin ifadesinde Ben ByLock kullanmadım. Nasıl bir program olduğunu bilmiyorum. Bu programın ismini de medyadan öğrendim dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk haline ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER