Milli güreşçi toprağa verildi

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski milli güreşçi Nadir Uzunoğlu, (64) Zonguldak’ta toprağa verildi.

Milli güreşçi toprağa verildi

Zonguldakspor Kulübü’nde 19 yaşında güreşe başlayan Nadir Uzunoğlu, Türkiye şampiyonalarında birçok madalya kazanırken, 1977’de ilk kez giydiği milli formayla Atina’daki Balkan Güreş Şampiyonası’nda 2’nci oldu. Yine aynı yıl içinde Ankarada vatani görevini yaparken katıldığı Ordulararası Dünya Güreş Şampiyonasında dünya şampiyonu olan Uzunoğlu, askerden sonra da katıldığı birçok turnuvada derece elde etti. 1992de 36 yaşındayken güreşi bırakan Uzunoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli olduktan amatör sporların yapıldığı Yayla Mahallesi Fener semtinde seyyar arabasıyla köfte ekmek sattı. Bir süre önce akciğer tedavisi görmeye başlayan Uzunoğlu, dün İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Evli ve 1 çocuk babası olan Uzunoğlunun Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesinden alınan cenazesi bugün Zonguldaka getirildi.

Tabutuna Türk bayrağı konulan                Nadir Uzunoğlunun cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Rüzgarlı mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yöneticiler, sporcular, antrenörler, Uzunoğlunun birlikte güreş yaptığı arkadaşları ve sevenleri katıldı.

ÇEBİ Medya Grubu olarak, Nadir Uzunoğlu’na Allahtan rahmet, spor camiasına ve kederli ailesine başsağlığı dileriz.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER