'modern bir stat yapılmasını talep ediyoruz'

CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, haftasonu Zonguldak'ta ziyaretler ve açılışlarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın stadyum ile ilgili açıklamasını değerlendirdi.

'modern bir stat yapılmasını talep ediyoruz'

CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıçın Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu ile ilgili açıklaması sonrası basın bildirisi yayınladı.

Açıklamada, Zonguldak, bakanı olmayan bir il olduğu için biz Zonguldak’a Sayın Bakanların gelmelerini önemsiyoruz. Ancak biz sorunların çözümüne katkı sunsunlar diye gelmelerini bekliyoruz, “dostlar alışverişte görsün” mantığıyla gelmenin Zonguldak’a bir faydası yok. Sayın Bakanlar geliyorlar, Zonguldak gerçeğini görmeden, sorunları anlamadan, halkın beklentilerine kulak vermeden, fotoğraf çektirip gidiyorlar. Zonguldak AKP’ye oy verdi, vekiller verdi, yukarı taşıdı ancak AKP İktidarı aynı şekilde Zonguldak’ı yukarı taşıdı mı?

 Zonguldak’a yeni, modern bir stadyum yapılması herkesin beklentisidir. Konu şimdiye kadar çok tartışıldı enine, boyuna masaya yatırıldı. Şimdiye kadarki süreçte AKP’li yetkililerden, yapılacak stadyumu takımın mevcut durumuna endeksleyen düz mantık bir anlayışla karşı karşıya kaldık.

05.03.2016 tarihinde ise, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zonguldak ziyaretinde mevcut stadyumun tamamlanacağını söyledi. Yani yeni ve modern bir stadyum yapılması planlarının olmadığını açıklamış oldu. Bu, Zonguldaklılara “siz buna layık değilsiniz” demektir.

Zonguldak’ın hakkı Zonguldak`a verilmiyor. Sonra Zonguldak halkıyla dalga geçer gibi açıklamalar yapılıyor. Zonguldaklıların başka şehirlere yapılan stadyumlarla mı mutlu olmasını bekliyorsunuz?

Yeni stat her anlamda farklılık yaratacaktır. Yapılacak modern bir statla beraber maça giden seyirci kitlesi dahi değişecektir. Modern bir stat bütün şehrin ilgisini çekecek, daha kapsayıcı olacaktır. Zonguldak Kömürspor`un hem maddi anlamda gelirleri artıracak, hem de gençlerimizin spora olan tutkusunun daha fazla gelişmesini sağlayacaktır

Zonguldak’ın yeni stat yapılan şehirlerden ne eksiği vardır? Aynı şehirlere ikincisi yapılan, hatta çok büyük kapasitelerle yapılan statlara bakıldığına ne demek istediğimiz daha net şekilde anlaşılır. Bu bir vizyon meselesidir. Zonguldak’a yeni, modern bir stat yapılmasını talep ediyoruz! Bu şehri buna layık görmeyen anlayışı, Zonguldaklı hemşerilerimin takdirine bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER