Muammer Avcı, Mithatpaşa Tünelleri'ndeki Son Durumu Paylaştı.

Muammer Avcı,  Mithatpaşa Tünelleri'ndeki Son Durumu Paylaştı.

AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, sosyal medya hesabı üzerinden Mithatpaşa Tünelleri'ndeki son durumu kamuoyu ile paylaştı.

 Avcı, projenin tamamlanmasına 150 gün kaldığının müjdesini vererek, Zonguldak halkının 46 yıllık rüyasının gerçekleşeceğini söyledi. Avcı, Kilimli sahil yolu ve kavşaklar ile birlikte, tüplerde devam eden çalışmaları da detaylı olarak anlatarak; şunları söyledi

"K—1 FARKLI SEVİYELİ KAVŞAĞI, T—2, T—1, T—0 TÜNELLERİ VE KİLİMLİ SAHİL YOLU PROJESİNDE ÇALIŞMALAR

A) K-1 Farklı seviyeli kavşağı ;
Gerek Ankara yönünden, gerekse İstanbul yönünden Kilimli ilçemize, devamında Filyos beldemize geçişi sağlayacak

K—1 kavşağı imalatı, Planlandığı hız ile devam etmektedir.
Diğer yandan Üzülmez deresi ıslah çalışmalarında, dere tabanı betonlama ve yan perde duvar imalatları büyük ölçüde tamamlanmış olup, dere üzeri kapama kirişlerinin montajına 20 gün içerisinde başlanacaktır. Kavşağın bitiş süreci, tünellerin ve Kilimli sahil yolumuzun açılış süreci ile eş zamanlı olması planlanmaktadır.

B ) T-2, T-1, T-0, Aslankayası Tünelleri Sağ-Sol Tüpler;

İkinci makas mevkiinden Kilimli yönüne doğru, sırası ile kazı çalışmaları tamamlanan, T—2, T—1, ve ASLANKAYASI tünellerinde, nihai betonlama çalışmaları bitmek üzere olup, 15 gün içerisinde, tünel içi aydınlatma, elektromekanik işler, sinyalizasyon, havalandırma fanlarının montajına başlanacaktır. T—0 tünellerinde ise, su drenajı menfez çalışmaları devam ederken, bir yandan da tünel içi nihai betonlama çalışmaları devam etmektedir.

C ) Uzunkum farklı seviyeli kavşağı;

Uzunkum farklı seviyeli kavşağında, kazı ve beton çalışmalarında sona gelinirken, kavşak drenaj çalışmaları ve mahalle bağlantı kollarının tamamlanması çalışmaları süratle devam etmektedir.

Diğer yandan kavşağın Kapuz mevkiine bağlantı geçişi için, mevcut tren yolunun altına yapılacak olan alt geçit bağlantı yolunun imalatına başlanacaktır.

D ) Kilimli sahil yolu;

Kilimli sahil yolu imalatında kazı dolgu ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanmış olup, Kilimli istikametine doğru bölünmüş yolun sağ kısmındaki yağmur suyu drenaj çalışmaları, bitme seviyesine gelmiştir. Yolun sol kısmında ise drenaj çalışmaları halen devam etmektedir.

Yine sahil yolu üzerinde imalatları devam eden perde duvarların, % 60 lık kısmı tamamlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir.
Diğer yandan deniz tahkimatı dolgu çalışmalarına başlanmıştır.

Bilindiği üzere, yıl sonu itibari ile hizmete açılacak K—1 kavşağı, tüneller ve Kilimli sahil yolu projemiz sayesinde, Zonguldak’ımızın şehir içi trafiğinde muazzam bir rahatlama sağlanmış olup, şehrimizin 46 yıllık rüyası gerçekleşmiş olacaktır.

Cumhurbaşkanımızın daimi talimatları ve riyasetinde yürüyen projeyi, İl Başkanlığımız, Milletvekillerimiz nezdinde tüm teşkilatlarımızla takibini sürdürüp, her etabı hakkında halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Zonguldak’ımıza hayırlı olsun."dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER