Mustafa Sarıoğlu'ndan sert tepki!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, işçi emeklilerinin adını bile anmayan Genel Maden işçileri sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil'e çok sert tepki gösterdi.

Mustafa Sarıoğlu'ndan sert tepki!

Memur sendikalarının her toplu sözleşmede memur emeklilerine hak talep ettiğini ve hak aldığına dikkat çeken Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, "Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanına sesleniyorum. Şu anda mevcut çalışan arkadaşlarımızın haklarını alabilmesi için çalışıyorlar. Oturduğun sendikanın binasının temelin de bizim hakkımız var. 40.000 kişiydik ve Bizim paramızla o bina (GMİS sendika binası) yapıldı. Orayı kendinin zannetme orası kimsenin babasının çiftliği değil. Bugün herkes aklı selim hareket etmezse gelecekte bizi kötü günler bekliyor. Geçmişinden ders almayan büyüklerine saygı duyman insanlardan hiçbir şey olmaz. Memur sendikaları memur emeklilerini dikkate alıyor, neden genel Maden İşçileri Sendikası Zonguldak'ta 160.000 emekli var bir defacık emekliyi ağzına bile almadı, Neden almıyor o binanın temelini biz attık o bina bizimdir Zonguldak'ta 160.000 emekli var. Herkes aklıselim hareket etsin"dedi.

BİNLERCE KİŞİYİ İSTİHDAM EDEN ÖZEL SEKTÖR MADENCİ FİRMALARINDAN MİNNETTARIZ

Ayrıca rödevans firmalarına binlerce kişiyş istihdam etmelerinden dolayı teşekkür ettiklerini ve minnettar olduklarını da ifade eden Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Özel sektör madenci firmalarına minnettarım çünkü her Özel sektörde yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Özel şirketleri çalışanları maaşlarını veriyor sigortasını ödüyor onları güzel bir gelecek sağlıyor. Biz aynı Özel sektörde olduğu gibi devlet sektöründe de en iyi şekilde kömür çıkartılmasını istiyoruz. Tabii ki onun için de hazırlık lazım. Hazırlıkların yapılması lazım."şeklinde konuştu.

 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2021, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER