MUTFAKTA YANGIN VAR!

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Valilik binası önünde 3600 ek gösterge ile meslek kanunu konusunda basın açıklaması düzenlendi.

MUTFAKTA YANGIN VAR!

Açıklama sırasında, ‘Mutfakta yangın var’ yazılı pankart açıldı, sloganlar atıldı. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, ek zamlar ile ilgili yaptığı açıklamada; “Uzunca bir süredir 3600 ek gösterge bizi yönetenlerce dillendirilmiş lakin dört yıla yakın bir süredir çıkarılmamış ve siyasi çıkarlara kurban edilmiştir. Yine siyasi ve ekonomik bir çıkmaza girdiğimiz bir anda açılarak tekrar önümüze konulmuş ve yine ne olacağı kestirilemez bir şekilde kamuoyuna servis edilmiş bulunmaktadır. 3600 hususunda görüşümüz nettir. Yalnızca dört meslek grubuna değil bütün kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde her meslek grubuna 800 er ek gösterge verilerek çalışma başı bozulmamalıdır. Yine aldı operasyonlarla konu olan bir başka problemimiz ise öğretmen meslek kanunudur.23 Ekim 2018 tarihinde 2023 eğitim vizyonu tanıtım toplantısında duyrulan meslek kanunumuz tam üç yıl unutulmuşken 23 Kasım 2021 tarihinde Sayın cumhurbaşkanı tarafından tekrar gündeme getirilmiştir. Meslek kanunumuz kimsenin bize hibe edeceği veya lütf edeceği bir mesele değildir. Öğretmenlik meslek kanunu 3 kuruş maaşa kendini bu topluma feda eden öğretmenlerin en doğal hakkıdır ve mutlaka en kısa sürede verilmelidir. Meslek kanunu ile ilgili taleplerimiz: Öğretmenlik mesleği kadrolu sözleşmeli ücretli olarak parçalı yapıdan kurtarılmalı tüm öğretmenler kadrolu olmalıdır. Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılmalıdır. Sınavsız on yıllık öğretmen uzman 20 yıllık öğretmen başöğretmen yapılmalıdır. Müdür, müdür yardımcısı yalnızca yazılı sınav ile alınmalıdır. Okul idarecileri de kadrolu ile iller arası tayin olmalıdır. Başarı, üstün başarı belgeleri objektif kriterler belirlenerek uygulamaya geçmelidir. Ek ders ücretleri %100 artırılmalıdır. Eğitim çalışanlarının vergi dilimi %15’te sabitlenmelidir. Tüm öğretmenlerin aylık karşılığı ders saati 15 saat olmalıdır. Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına verilecek şekilde düzenlenmelidir. Öğretmen yatan anların adaylık kaldırma sınavı tabi tutulmaması için düzenleme yapılmalıdır. İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerine seçilmesi, yer değiştirmesi ve atanma usülleri ve illerdeki görev süreleri kanunla düzenlenmelidir. Eğitim çalışanlarının şiddete maruz kalmaları durumuna göre önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyideleri içeren düzenlemeler mutlaka meslek kanunu ile belirlenmelidir. 3600 ek gösterge konusunu mutlaka meslek kanunu ile düzenlenmelidir. Öte yandan mesleki olarak istediğimiz taleplerin yanında tüm eğitim çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır.

MUTFAKTA YANGIN VAR 

TÜİK’e Göre Ekim 2021 tek kişilik yoksulluk sınırı 4514 TL dört kişilik bir ailenin asgari geçim madde ise 9373 Lira olarak belirlenmiş olup hiçbir eğitim çalışana böyle bir maaşa sahip değildir. Mutfakta yangın var.Doların 13,5 Avronun  15,5 TL oldu ülkemizde temel gıda maddelerinin yüzde 50 ile %100 arasında artması yaşamı iyice çekilmez hale getirmiş tabiri yerindeyse artık sıkılacak kemer kalmamıştır. Hal böyle iken yurdum siyasetçisi doktora 2500 uzman doktora 5000 sağlık çalışanına sıfır sınavı kazanacak olan uzman öğretmeni 1000 başı öğretmeni 2000 TL diğer öğretmen ve eğitim çalışanlarına sıfır anlayışı ile çalışma barışını dinamitlemek hiç kimseye fayda sağlamayacaktır. Yangın tüm kamu çalışanlarına sarmıştır. Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışı ile tüm kamu çalışanlarına Enflasyon üzerinde zam %3 Vefaayı ve 15 Ocak itibari ile 1000 TL seyyanen zam talep ediyoruz. Üst düzey Hükümet yetkililerinin 2022 ve 2023 yıllarında verilecek olan iki yıllık zammı sanki Ocak 2022 başında verilecekmiş gibi açıklama yapmaları gerçeklerden uzak yalan ve aldatmacadır. Bu aldatmacaya sarı sendikada icabet etmiş ve ek Sanki toplu görüşme masasının Bir kazanımı imiş gibi paylaşması toplu sözleşmedeki çaresizliğinin ve dibe vurmuşluğunun bir tezahürüdür. Gelinen noktada kamu senin altıncı toplusöz masasından kalkmasının ne kadar doğru olduğu kanıtlanmıştır. Dünkü taleplerimiz olan 3600 ek göstergenin Refah payının Seyyanen zamın bugün sarı sendika tarafından dillendirilmesi ve fakirlik zammına İmza atmalari utanç verici ve trajikomiktir. Yol bitmiştir. Tünelin sonu görülmüştür. Artık kamu çalışanları kendilerini fakirleştiren bu sendika görünümlü yandaş sendikadan kurtulmalıdır. Artık Yalanlar para etmeyecektir. Dostları makamlar onları kurtarmayacaktır. Son toplu sözleşmede ortaya koydukları %1 lik Sendika barajı ve Alınmayacak olan 400 liralar boynunuza vebal olarak kalacaktır bu uygulama son derece hukuksuz Ve anti demokratik bir uygulamadır. Eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi Türk eğitim Sendır. Türk eğitimsen hem milli hem yerli hem de kamu sendikacılığının kutup yıldızıdır. Sığınacak ve sahiplenecek en güvenli Limandır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Ne mutlu türküm diyene.” 

Mutfakta yangın var!..

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER